Itthon » Oktatás

Kevesebben óvtak, mint tavaly

Hargita megyében több mint hétszáz érettségiző fellebbezett – a legtöbben a román nyelv és irodalom dolgozat újrajavítását kérték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Érettségi jegyeket néz egy diák
Péntekre meglesznek a végleges eredmények | Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 09., 14:45
1 hozzászólás. 

Az érettségi vizsga eredményhirdetésének napján, július 8-án, hétfőn délután 4 óráig nyújthattak be óvást azok a diákok, akik úgy gondolták, a dolgozatra magasabb jegyet érdemelnek. A Hargita Megyei Tanfelügyelőségnél a tavalyinál 254-gyel kevesebbet, összesen 753 óvást jegyeztek.

A legtöbben, 309-en a román dolgozatra kapott jegyet fellebbezték meg, míg 166-an a matematika dolgozatra kapott jeggyel nem voltak megelégedve. A magyar nyelv és irodalom dolgozat újraértékelését 98-an kérték.

Biológiából 78, földrajzból 40, történelemből 33, fizikából 11, kémiából 7, filozófiából 5, szociológiából 3, informatikából 2, pszichológiából pedig 1 Hargita megyei diák nyújtott be óvást.

Az udvarhelyi középiskolák közül a legtöbb óvást, 47-et a Kós Károly és ugyanennyit az Eötvös József Szakközépiskola végzősei nyújtották be. A Bányai János Szakközépiskolából 30-an, a Tamási Áron Gimnáziumból 24-en, a Bendek Elek Líceumból 20-an, a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolából 18-an, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumból 13-an, a Marin Preda Elméleti Líceumból pedig összesen 9-en fellebbeztek - tájékoztatta honlapunkat Hodgyai László tanfelügyelő.

A kifogásolt dolgozatokat július 9-11. között javítják újra, a végleges eredményeket pedig július 12-én, pénteken teszik közzé.

Azok a diákok, akik nem kaptak átmenő jegyet az érettségi első szesszióján, július 15-19. között iratkozhatnak be a pótérettségire.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
stemmer
2013-07-11 16:55:26
??? - Ovas- ???
???-,,T" - ??? - ,,T"- kettő- közül melyiknek is van joga ??? (Értem az ,,Ovásokra'' )

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."