Itthon » Oktatás

Sokan el sem mentek a pótérettségire

A diákoknak egynegyede meg sem jelent a vizsgákon. Az okokat csak találgatja a tanfelügyelőség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

poterettsegi1a
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. augusztus 29., 08:50
1 hozzászólás. 

Már az írásbeli vizsgák első napján, hétfőn elkaptak Gyergyószentmiklóson egy lányt, aki hallókészülékes technikai eszközt tartott magánál – a diákot kizárták a vizsgákról. Ezt leszámítva nem volt probléma a pótérettségin, fegyelmi kihágás nélkül zajlottak le eddig – tudtuk meg Bartolf Hedwig főtanfelügyelőtől.

Sokan nem jelentek meg a vizsgákon: a román, magyar és matematika pótérettségin a júliusban beiratkozott diákok 20-25%-a nem ment el vizsgázni. A tanfelügyelőségen ennek az okát nem tudják, találgatásaik szerint a diákok munkahelyet kaptak, külföldre távoztak vagy féltek az újabb kudarctól.

Csütörtökön szünnap van a pótérettségin, pénteken a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok. Az eredményeket hétfőn teszik közzé, aznap lehet az óvásokat benyújtani. Szeptember 3-4-én lesz az óvott dolgozatok újrajavítása, 5-én pedig a végleges eredményhirdetés.

Székelyudvarhelyen két vizsgaközpontban, az Eötvös József Szakközépiskolában és a Kós Károly Szakközépiskolában pótérettségiznek a diákok.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Milan Yorgi
2013-08-31 22:39:10
\m/
Tulozott az informacio aramlas.."buli az elet, meg akarom elni" felallasban gondolkodnak a mostani vegzosok! Fontos lenne , h sikeruljon a dolog, legyen meg a diploma de kockaztatnak.. vagy le se szxxxak , penz legyen es energia a kovetkezo napra! Vannak kik bizonyos csodaban remenykednek.Ez is mar tema volt, ugye. En tudom mi a valos oka. Esetleg az "elmeletileg" nallam okosabb "kellene legyen" tanari-tanfelugyeloseg is rajohetne, vagy esetleg rajott csak(...) , hogy teljen az oldal ,azert jelent meg e cikk?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."