Itthon » Oktatás

Megkérdezik a vállalkozókat, mi legyél, ha nagy leszel

zt már sokszor hallottuk, hogy szakemberhiánnyal küzdenek a cégek. Most a vállalkozók mondhatják meg, szerintük mit tanítsanak az iskolában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

szakoktatás
fotó: Gál Előd/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. február 06., 17:51
0 hozzászólás. 

Annak érdekében, hogy valóban olyan szakemberek kerüljenek ki az iskolákból, akikre valós munkáltatói kereslet mutatkozik, a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal megbízásából reprezentatív, kérdőíves vállalkozói igényfelmérés készül.

A felmérést a REGA Egyesület végzi el, amely a tervek szerint átfogó, tudományos módszerekre alapozott tanulmányt készít az udvarhelyi oktatás szerkezetéről és a munkaerőpiaci igényekről, majd ezek ismeretében fejlesztési koncepciót dolgoz ki.

A szerkesztőségünkbe juttatott közlemény szerint a tanulmánynak kiemelt részét képezi a munkáltatói igények felmérése.

„Egy olyan városi oktatásszerkezet kialakítását szeretnénk ezzel a tanulmánnyal megalapozni, amely a valódi szükségletekre reagál az oktatási intézmények, a hallgatói és szülői, valamint a vállalkozói vélemények figyelembevételével. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy minél több vállalkozó, cégvezető kitöltse a kérdőívet, hogy lássuk, milyen szakokra, szakmákra, szakemberekre van a leginkább szükség Udvarhelyen és környékén" fogalmazta meg Geréb László, a projekt vezetője és a REGA Egyesület elnöke.

Az online kérdőív ezen a linken érhető el, kitöltése maximum 10 percet vesz igénybe.

Az UKKSZ felkarolta a projektet, a témában szervezik február 7-én, kedden délután a következő UKKSZ-klubot, amelyen Geréb László az új, városi oktatási koncepció szükségességéről beszél és Péter Péter, a Matplast Kft. vezetője a szakoktatás és a szakmunka iránti vállalkozói igényekről, valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalatairól számol be. A 18 órától kezdődő rendezvény helyszíne a Gondűző szálloda konferenciaterme.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."