Itthon » Oktatás

Tudjuk, mikor fejezed be a sulit jövő nyáron

Sőt azt is, hogy mikor lógatod a lábad, és mikor írod a félévidet. Ilyen lesz az előttünk álló tanév.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

iskola
Kezdődik az iskola, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 30., 11:19
0 hozzászólás. 

A diákok, akárcsak tavaly, idén is már szeptember 15. előtt visszaülnek az iskolapadokba: 11-én csengetnek majd be először a sulisoknak és 2018. június 16-án csengetnek ki utoljára.

A soron következő tanévben a diákok 35 héten, 167 munkanapon keresztül fognak tanulni. A 2018-ban középiskolás tanulmányaikat befejező tanulók hamarabb kapják a nyári vakációt, jobban mondva hamarabb neki foghatnak készülni az érettségire, ugyanis május 25-én kicsengetik őket. A kisérettségizők sem ülik végig a tanévet, ők június 8-án végeznek majd.

A tanév két félévből áll, az első a szeptemberi tanévnyitótól február 2-ig tart. Két vakációja mindenkinek lesz: az ünnepek alatt, december 23-tól január 7-ig pihenhetik ki a sulit a diákok, illetve a félévközi szünetben, február 3-tól 11-ig vakációznak. Az elemi osztályosok és az ovisok egy őszi szünetre is elmehetnek, október 28-tól egy hét pihenőjük lesz. Természetesen, a hivatalos munkaszüneti napokon sem lesz oktatás.

A második félév, ami február 11-től június 16-ig tart, mindössze egy tavaszi vakációt tartalmaz április 10-től április 22-ig. Iskola Másként is lesz, ahogy azt az utóbbi években megszoktuk, viszont attól eltérően, most az iskolák több előre meghatározott periódusból (november 13 és 24, február 26 és március 30, vagy május 14 és június 8 között) választhatják ki az erre alkalmas öt napot.

A félévi dolgozatok megírása ebben a tanévben is a félévek végén lesz esedékes, ezeket a tanároknak legalább 3 héttel a félév befejezése előtt meg kell íratniuk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."