Less be a Zújgébe!

Pénteken megnyílt, hétfőn megnéztük, vannak-e ott iskolakezdők és ez fogadott...

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FelsoG01

Bekukkantottunk a Felső Gébe

Megmutatjuk neked is, hogy mit találtunk.
gcafeszomoru

Az életünket hordták ki az ajtón

A G. Café „otthontalanul" maradt törzsvendégei...
lokal01

Bekukkantottunk a pénteken nyíló Lokálba

A Corso Kávéház helyén nyíló kocsma igazi...

Zujge01
A Zújgé!, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 11., 11:12
2 hozzászólás. 

Úgy tűnik, mindenki lelkiismeretesen részt vesz a tanévnyitón, állapítottuk meg a Felső Gében, azaz a Zújgében hétfő reggel. Arra számítottunk, hogy lesznek, akik itt kezdik az iskolát.

Zujge02

Nem volt szerencsénk, de ha már itt jártunk, készítettünk néhány képet nektek, ha még nem jutottatok volna be a hétvégén, vagy csak nem emlékeztek, néhány kattintással tudjatok ti is körülnézni.

Zujge06

Reggel azért sokan voltak, tudjuk meg Vass Mihálytól, akit még a G. Cafétól örökölt a hely, ezt cseppet sem bánjuk, mert a pénteki megnyitón rohangálva is kézben tartotta a dolgokat. Ugyan 8-ra volt kiírva a nyitás, végül 10-kor lehetett elfoglalni a helyeket péntek éjszaka, egy kicsit megcsúsztak a szervezők.

Zujge07

Miska még akkor elárulta nekünk, hogy három-négy órákat aludt, éjjel-nappal dolgoztak, hogy minden a helyére kerüljön péntek éjszakára. Szécsi Zsolt tulajdonos már előre elárulta, hogy még lesznek tennivalók a nyitó hétvége után is, például a férfivécé helyrepofozása. A nők már használhatták a nagy tükrökkel ellátott mosdót a megnyitón. A tulajdonossal való beszélgetésünkről itt olvashatsz bővebben.

Zujge04

Pénteken Zsolt a Maszkura és a Tücsökraj koncert előtti nyitóbeszédében „minden kellemetlenség ellenére" megköszönte a G. Café megalkotóinak, hogy van, amit továbbvinniük új tulajdonosként. Megköszönte Széles Ferencnek és Jakab Hunornak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a hely ilyen legyen, amilyen lett.

Zujge03

A pénteki megnyitóra egyébként rengetegen gyűltek össze, amelyen a Fonogram-díjas előadó koncertjét Kusmó bulija követte.

Zujge05

Énekeltek a színpadon, táncoltak a teraszon, de voltak, akik Kopacz László csíkszeredai képzőművész underground totemeit bámulták, vagy éppen Koncz Ármin udvarhelyi patikust, aki esküdött, hogy napi egy pálinka gyógyszer, és aki az udvarhelyi Pilvax kávéházból került a Zújgé falára.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vattolocco
2017-09-11 21:41:19
Zújgé? Ilyen szintű kreativitással rég nem találkoztam. Soha ki nem találtam volna ezt a nevet. Ez igen!
avatar
acsaba
2017-09-12 08:37:44
:)
miért nem zigazigé ?
ennyi kreativitással lehetne az is

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."