Itthon » Politika

Lemondott Tankó László

Politikai tisztségeiről lemond, az aktív politizálástól pedig visszavonul Tankó László, az EMNP önkormányzati képviselője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tankó László, Bíró Edith
Tankó László visszavonul, a városi tanácsban a helyét Bíró Edith veszi át.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 29., 15:51
6 hozzászólás. 

Egy évig tartó aktív politizálás után lemond az önkormányzati képviselői mandátumról, valamint a Néppárt udvarhelyi szervezetében betöltött tisztségeiről - jelentette be szerdán Tankó László néppárti önkormányzati képviselő.

Visszavonulását azzal indokolta, hogy az egy éves, az EMNP színeiben folytatott politikai pályafutása alatt nem történt semmilyen, a város fejlődését és a városlakók érdekeit valóban szolgáló pozitív változás, a programjában szereplő célkitűzéseket (a városlakók és szakemberek bevonása a város ügyeibe, hatékony gazdálkodás) nem sikerült gyakorlatba ültetni.

Az egyéves önkormányzati képviselői tevékenységének mérlegét megvonva úgy gondolja, hogy a jelenlegi városvezetésben a politikai szempontok szerinti döntések érvényesülnek. Erre példaként hozta fel és utólag is kifogásolta azt, hogy a költségvetés elfogadásánál nem a pénzek elosztásának hatékonyságára, a fejlődésre tették a hangsúlyt, hanem a tervezetet az önkormányzati nagytöbbség a városlakók megkérdezése nélkül fogadta el. A városlakók beleegyezése nélkül emelték meg a helyi adókat és fognak rábólintani a soros tanácsülésen a vízdíj-emelésre is – mondta, majd hozzáfűzte, hogy az EMNP frakciónak az a javaslata, hogy a helyi adókból a városkasszába befolyó összeg 10 százalékának elköltéséről a lakók döntsenek, szintén nem talált támogatóra.

Mindezek fényében és az eltelt időszak tevékenységi mérlegét tekintve is Tankó úgy véli, hogy „elképzeléseimmel, céljaimmal ellentétes irányba halad a jelenlegi városvezetés, ehhez pedig tiszta lelkiismerettel nem tudok jelenlétemmel hozzájárulni".

Jakab Attila, Bíró Edith, Tankó László

A jövőre vonatkozóan elmondta: szakmájában kíván dolgozni, de továbbra is szeretné akár civilként, önkéntesként azokat a közügyeket támogatni, amelyek a város fejlődését és az udvarhelyi emberek boldogulását szolgálják. Amennyiben létrejön, szívesen vállal aktív szerepet a jelenlegi önkormányzat munkáját segítő, kimondottan szakmai árnyéktanácsban.

A Néppárt elveiben, csapatában továbbra is hisz, a további együttműködés a háttérszakmaiság biztosításában folytatódik - mondta Tankó. Végezetül megköszönte támogatóinak, az EMNP csapatának, a nyilatkozatait mindig korrekt módon közlő helyi médiának a támogatást és bizalmat. „Továbbra is tenni fogok, csak másképp"- fogalmazta meg üzenetét.

Tankó megy, Bíró Edith jön

Az EMNP helyi szervezete sajnálattal vette tudomásul, de tiszteletben tartja Tankó László döntését - kommentálta a bejelentést Jakab Attila elnök, hozzátéve, hogy gazdasági kérdésekben továbbra is számítnak Tankó munkájára.

Jakab bejelentette, hogy az üresen maradt tanácsosi helyre Bíró Edith személyében találták meg azt a személyt, aki megfelel a néppárti elvárásoknak, azaz évtizedek óta folytat aktív közösségi tevékenységet, jól ismeri a városlakók problémáit, tapasztalt és hiteles személyiség is.

„Úgy tartom, hogy politikamentességet már nem lehet elérni, de tanácsosként azt tartom fontosnak, hogy megvalósítható, a város és a lakók érdekeit szolgáló célokat tűzzek ki"- mondta Bíró Edith, aki elsősorban szociális téren kíván dolgozni.

A közbiztonság és a közhangulat javítását tartja a legfontosabbaknak és szeretné, ha Székelyudvarhelyen sikerülne létrehozni egy Hospice házat, ami rég dédelgetett vágya.

Tankó László lemondását és helyére javasolt Bíró Edith tanácsosi mandátumát a városi tanács kell elfogadja, az ezzel járó procedúrát remélhetően a legrövidebb időn belül lebonyolítják.

Bíró Edith

Özvegy, három gyermeke és négy unokája van. 1990-től a városi Művelődési Ház kórusában tevékenykedik. A budapesti Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapcsolattartójaként részt vesz a rászoruló beteg gyermekek vizsgálati programjának szervezésében. A Balázs Ferenc vegyeskar elnöke, az udvarhelyszéki EMNT elnökségi tagja, az SZNT székelyudvarhelyi elnöke, a NYÖP kórusának tagja.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sminkszoba
2013-05-29 19:19:15
Ki kinek a kije? :)
Özvegy, három családos gyerek édesanyja és négy gyerek unokája...
avatar
laboda
2013-05-29 21:06:33
re: Ki kinek a kije? :)
avatar
sminkszoba
Özvegy, három családos gyerek édesanyja és négy gyerek unokája...


Hát ez tényleg sz@r ügy, valaki már javítsa ki!!!!!!
avatar
eternit
2013-05-29 23:43:47
Pedig egyszerü:
A naccsa´s asszonynak negy gyerek a nagyapja.
Ö a jövö embere, nem Vitas!
avatar
eternit
2013-05-29 23:46:26
Emese, egyszer, egy örült ejszakan nevessünk együtt a vicceiden!
avatar
hollo
2013-05-30 01:30:04
re:
avatar
eternit
Pedig egyszerü:
A naccsa´s asszonynak negy gyerek a nagyapja.
Ö a jövö embere, nem Vitas!


Csak nyugi eternit. Ne szemtelenkedj. A hölgy nem hibás más baromságaiért.
avatar
lemese
2013-05-30 10:06:00
re:
avatar
eternit
Emese, egyszer, egy örült ejszakan nevessünk együtt a vicceiden!


eternit, nagyon szívesen, csakhogy ez a vicc nem a sajátom :-) Sajtóközleményt idéztem. A kifogásolt mondat javítva.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."