Itthon » Politika

Udvarhelyen egyeztetettek az LMP-sek

A környezeti szempontból vitás erdélyi beruházásokról is tárgyaltak az LMP választmányának tagjaival Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Schiffer András
Schiffer András
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 22., 08:59
2 hozzászólás. 

Az LMP az EMNP-vel és Székelyudvarhely polgármesterével is találkozott. A keddi találkozón az LMP-t Schiffer András társelnök, Mile Lajos országgyűlési képviselő, Falusi Norbert kecskeméti önkormányzati képviselő, valamint Csiba Katalin választmányi tag képviselte, míg az EMNP küldöttségéhez Benedek Erika és Zakariás Zoltán országos alelnökök, valamint Jakab Attila székelyudvarhelyi elnök tartozott.

A megbeszélésen szóba kerültek az Erdélyben vitákat keltő, környezetvédelmi szempontból aggályos beruházások ügyei: a cianidos aranybányászat Verespatakon, a Schweighofer-beruházás a háromszéki Rétyen, a mikro-vízerőművek a Hargita több patakján, a biomassza-hőerőmű a Szejkefürdőn, Székelyudvarhely határában. A közlemény szerint az LMP képviselői hangsúlyozták, hogy a Kárpát-medencét egy ökológiai egységnek tekintik és támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely ennek az egységnek a megőrzését célozza.

A néppárt képviselői tájékoztatásul bemutatták az erdélyi magyarok autonómiatörekvéseivel, valamint a tervezett romániai régióátszervezéssel kapcsolatos álláspontjukat, az LMP támogatását kérve az elképzeléseikhez.

A Lehet Más a Politika Országos Választmányának tagjait Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere augusztus 20-án a Városháza tanácstermében fogadta. A megbeszélésen szó esett az anyaországi önkormányzatokkal való együttműködési lehetőségekről, Európai Uniós projektekről, a kettős állampolgárság és az autonómia kérdéséről, a helyi gazdaság fejlesztéséről, a felsőfokú, egyetemi szintű oktatás bővítéséről városunkban, valamint a küszöbön álló regionális átszervezésről.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2013-08-22 22:48:21
SZDSZ utódpárt
Csak szaporodjatok LMP-sek, de csak osztódással. :)
avatar
kszl
2013-08-23 07:47:39
Elkezdődött a kampány. Jönnek-mennek a politikusok. Olyanok is idetoljál a pofájukat, akiknek semmi keresni valójuk nincs itt. Nem elfeledni, anno NEM-re buzdítottak a magyar választópolgárokat.

Ha már ide jött az LMP, ami mellesleg az szdsz utódpártja, megfog jelenni hamarosan az mszmp utódpártja is az mszp.

Egy kis emlékeztető hányszor is adtak el minket határon túliakat, az mszmp-szdsz kloáka a fidesszel asszisztálva hányszor adott el minket 1989 után, arra a következtetésre jutottam, hogy ha felvetettem a választói jegyzékbe, csak is a legjobbra fogok szavazni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."