Itthon » Politika

Halasztottak Borboly ügyében

December 2-ra tűzték ki a Borboly Csaba megyei tanácselnök ügyében a következő tárgyalás időpontját – tudtuk meg az elnök ügyvédjétől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Borboly Csaba
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 21., 12:03
0 hozzászólás. 

Sergiu Bogdan ügyvéd elmondta, az ügy más résztvevői kértek halasztást, mivel egyiküknek nincs még védőügyvédje.

Október 21-én kezdődött a Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök és munkatársai ellen indított eljárás bírósági szakasza. A pert első fokon a Marosvásárhelyi Táblabíróság tárgyalja.

Mint ismert, a politikus és jelenlegi, illetve egykori kollégái ellen többek közt hivatali visszaélés és okirat-hamisításra való felbujtás gyanújával emelt vádat egy hónappal ezelőtt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Borboly Csaba mellett további tizenkét személy neve szerepel a vádlottak között. Az ügyészség két megyei út, a Felsőboldogfalvától Erdővidékre vezető 131-es és a Csíkrákost Lóvésszel összekötő 124-es számú megyei út felújítása kapcsán vizsgálódott.

A DNA szerint az ezekkel kapcsolatos törvénytelen kifizetésekkel a vádlottak összesen 4.883.855 lejjel károsították meg Hargita megyét.

Sergiu Bogdan hétfőn Marosvásárhelyen az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Legfelsőbb Bírói Tanácshoz (CSM) fordul, miután a bíró megtiltotta az ügy iratainak felbontását. A védőügyvéd új másolatokat kért a 80 kötetes iratcsomóból, mert nem láthatók egyes részek az előzőleg lefénymásolt dokumentumokból.

uh.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."