Itthon » Politika

Maratoninak ígérkezik a tanácsülés

A Nyirő-villa sorsáról, az ifjúsági lakások igénylőinek listájáról, a helyi rendőrök ételjegyeiről döntenek a tanácsosok. Csütörtökön élőzünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tanácsülés
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 26., 16:56
1 hozzászólás. 

November 27-én, csütörtökön, reggel 8 órakor kezdődik a rendes havi tanácsülés a polgármesteri hivatalban. A napirenden szereplő első határozattervezet a város 2014-es költségvetésének kiigazítása lesz, aztán a Benedek Elek Általános Iskola leltári értékének a növeléséről döntenek az önkormányzati képviselők.

Ingyen, használatba adna a város az Electirca Rt.-nek egy 1395 négyzetméteres közterületet, ide földalatti kábelek kerülnek majd, illetve egy 14 négyzetméteres területet, amelyre villanydobozokat létesítene a villamossági vállalat.

Az Urbana Rt. adminisztrálásában levő Nyirő-villát átadnák a Haáz Rezső Múzeumnak, erről szól a negyedik napirendi pont. Erről itt írtunk bővebben.

Azt is megvitatják, hogy közigazgatási bíróság előtt képviselje-e a városi tanácsot Bunta Levente polgármester a 2014/1. számú, a körforgalom tervének elfogadásáról szóló, tanácshatározat (http://www.varoshaza.ro/wp-content/uploads/2014/01/hat1.pdf) felfüggesztésével/érvénytelenítésével kapcsolatban. A következő, hatodik napirendi pontban az Udvarhelyi Média Kft. törzstőkéjének növeléséről határoznak majd, valamint terítéken van a háztartási szemét összegyűjtése, szállítása, tárolása és az utcai szemétszállítás szolgáltatási árának módosítása is.

A 35 év alatti fiataloknak és fiatal családoknak szánt meglévő lakófelületek használatára vonatkozó prioritási lista elfogadása nyolcas számmal szerepel a határozattervezetek között.

A közterületen parkolásra vonatkozó szervezési és működtetési szabályzatot tartalmazó mellékletet a 2013/72. számú határozat mellékletével helyettesítenék. Módosítják a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának tisztségjegyzékét, illetve kinevezik az oktatási intézmények ügykezelési bizottságába a helyi tanács képviselőjét.

Az utolsó napirendi pont a rendőrség munkatársainak és a helyi rendőröknek biztosítana étkezési hozzájárulást.

Reggel nyolckor élőben jelentkezünk a tanácsülésről.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2014-11-26 21:19:57
ez mi???
Kedves "Politika" Rovatszerkesztő!
Egy szívességet kérek öntől. Lefordítaná magyarra a következő mondatot:
"A 35 év alatti fiataloknak és fiatal családoknak szánt meglévő lakófelületek használatára vonatkozó prioritási lista elfogadása nyolcas számmal szerepel a határozattervezetek között." ? Bevallom őszintén, rajtam kifogott. Már-már azon a ponton voltam, hogy visszaadom a diplomámat, aztán rájöttem, hogy a hiba nem az én készülékemben van... Vagy divatosan szólva: megállt bennem az ütő. Megesküszik arra, hogy rendszeresen járt magyarórára és oda is figyelt?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."