Itthon » Politika

Közös polgármesterjelöltet indít az MPP és az EMNP?

A válasz egyelőre kitérő, de ne érjen bennünket meglepetésként, ha bejelentik: igen, együtt mennek szembe Buntával.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Kétpárti vízió
Kétpárti vízió
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 24., 13:30
11 hozzászólás. 

Az önkormányzati testület ellenzékben levő két pártjának helyi szervezete közös sajtótájékoztatót tartott szerdán délben a Márton Áron téren, ahol Gálfi Árpád és Jakab Attila, az MPP helyi, illetve az EMNP megyei elnöke felváltva olvastak fel egy előre megfogalmazott sajtóközleményt, amit víziónak neveztek. Ezt később a szerkesztőségünknek is elküldték, a dokumentum a koalicio sajto.doc címet viseli.

Jakab Attila a következőket olvasta fel az egyik kopjafa mellett: Olyan várost, és városvezetést szeretnénk, ahol pontosan és átláthatóan elszámolnak, hogy mi történik a befizetett adóinkkal, ahol a hivatali ügyintézés gyors, nyomon követhető, és nem jelent plusz stresszt a város polgárai számára, ahol van remény és jövő; amely vonzza a befektetőket, ezáltal járulva hozzá a munkahelyteremtéshez, hogy a fiatalok kényszerből ne menjenek külföldre dolgozni, ahol a gazdasági szereplők tevékenységét segíti az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal, hogy megfelelő jövedelemszintet tudjanak biztosítani alkalmazottaiknak.

(Itt a felolvasásba belerondított egy Kolozs megyei autóbusz, óriási hangzavart okozva, közben váltás volt, Gálfi Árpád szövegét azonban az eljuttatott dokumentumból „rekonstruáltuk".)

Gálfi Árpád: ahol az idősek megfelelő figyelmet kapnak (idősek otthona, idősek napközije, stb..), ahol a közlekedési infrastruktúra fejlesztése szakemberek véleményére alapozva történik; ahol a biciklisek, a gyalogosok és a babakocsival közlekedők érdekeit is figyelembe veszik, ahol a Székelytámadt vár a város büszkesége; ahol az épített örökség, a régi épületek megőrzése a cél és nincs helye a rombolásnak, ahol az otthonteremtést segíti az Önkormányzat, területet és adókedvezményt biztosítva a fiatal fészekrakóknak, ahol a közszolgáltatások árai nem emelkednek indokolatlanul, arányban állnak a szolgáltatás minőségével (szemétdíj, vízdíj, fűtési költségek, stb..), ahol a városlakók és a gyerekeink a nap bármely szakában nyugodtan sétálhatnak a város utcáin; ahol a nagyszüleink házát és javait biztonságban tudhatjuk. A 2016-os helyhatósági választásokon a választópolgárok segítségével állítjuk városunkat a fejlődés útjára, hisz látható módon, napról napra maradunk le a székelyföldi települések „versenyében".

(Itt állt le az autóbusz motorja, a felolvasást Jakab folytatta.)

Jakab Attila: céljaink megvalósításához azokat szólítjuk meg, akik szeretik Székelyudvarhelyt. Kiemelten a városlakókkal együttműködve szeretnénk eredményes munkát végezni. Céljaink határozottak, szervezeteink és kezdeményezésünk nyitottak mindazok számára, akik tenni akarnak városunk és közösségünk érdekében, hogy gyors és eredményes szemléletváltást érjünk el az önkormányzati munka és a hivatali ügyintézés tekintetében.

fuzio


A felolvasást követően megkérdeztük, hogy kötött-e választási megegyezést a két párt helyi szervezete, fog-e kötni a jövőben vagy lesz tárgyalás erről, Jakab a következőket válaszolta: "elkezdődött egy folyamat, aminek az első alapjait lefektettük ebben a dokumentumban". Még nem jutottunk a jogi folyamatnak arra a fázisára. Először is nem személyekben gondolkozunk, hanem elképzelésekben.

Arra, hogy gondoltak-e rá, hogy a két párt egy polgármesterjelöltet indítson, Jakab azt válaszolta, hogy „Igen, ez is a tervek között szerepel".

JÁTÉK!

A rövid felolvasást több, vélhetően a két párttal szimpatizáló székelyudvarhelyi vigyázzállásban figyelte az egyik kopjafa mellett. Aki helyesen megtippeli, hogy a csoportképen szereplők közül ki lesz a két párt polgármesterjelöltje, egyéves ingyenes uh.ro-előfizetésben részesül. Eredményhirdetés: amikor hivatalosan is bejelentik!



11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kriszta125
2015-06-24 16:50:05
...
Szerintem Gálfi Árpád és Jakab Attila :)
avatar
taylor
2015-06-24 17:09:22
Megint meg lesznek szívatva az udvarhelyiek, lehet majd választani Gálfi, Bunta és Jakab közül. Szép jövő
avatar
jutacs
2015-06-24 19:53:33
Nos, ilyen es hasonlo menyorszag-igerökben nem volt hiany az elmult evszazadokban-
Olyan, aki meg is valositotta volna azokat az igereteket, amivel megetette a bugyuta nepet , hogy öt valasszak - hat, olyan meg egy sem volt.
Nem is lesz - mert tisztesseges ember nem fog hazudni.
avatar
Lakatos
2015-06-24 20:50:00
A bethlenfali rambot kellene inditani :) Ha mar egyebet nem , legyen min rohogni :)
avatar
hofika
2015-06-25 00:20:50
Gálfi Árpád lesz biztos legalább egy éve dolgoznak rajta köszönhetően Gáboréknak,nálánál jobb jelöltjük nem lesz!!!
avatar
ooloo
2015-06-25 09:14:44
Minden elhangzott szó ismerős már. Tele van vele a padlás meg egyéb is.
csak egy kérdés: Oszt' mibű?
avatar
kovacskingakovacs
2015-06-25 11:39:57
jaj
az faj a legjobban, hogy egyutt se, kulon se csinaltak semmit az egegyvilagon, csak a frocsoges, de egy tett egy valami, amit fel lehetne mutatni, most is mondjak, hogy mit fognak csinalni, hat sirnom kell. Mit gondolnak, hogy meg meddig eszik meg az emberek ezt a maszlagot, valaki kellene szoljon nekik, hogy a 21ik szazadban vagyunk, itt mar a tettek beszelnek nem a nagy hantazasok.
avatar
jud35
2015-06-25 17:25:55
Parkolo jegyek ..
nem értem és nem értem .. Szeben meg Hunyad megyében ingyenes a parkolás .. miért kell Harghita megyében fizetéses legyen ??????
avatar
mihoklali
2015-06-25 18:21:54
Most már a péppárt is lesüllyedt a béka segge alá, ahol az Árpik (Gálfy meg Balázs) vannak Jenővel az élen. Nem hiába mondják összenő ami összetartozik.
avatar
mondandO
2015-06-25 18:26:07
re:
A béka hátsóját nem kellene lealacsonyítani az ők szintjükre! – Egy béka
avatar
mihoklali
2015-06-25 18:52:23
re: re:
avatar
mondandO
A béka hátsóját nem kellene lealacsonyítani az ők szintjükre! – Egy béka
:))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."