Itthon » Politika

Ő az EMNP polgármesterjelöltje - frissítve

Dobpergés. A sok huzavona után kiderült, ki lesz az Erdély Magyar Néppárt jelöltje a helyhatósági választásokon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

emnp sajtaj 0412-18
Jakab Attila, Zakariás Zoltán és Hajdó Csaba, fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. április 12., 10:59
6 hozzászólás. 

Megtörtént az, amire oly sokáig vártunk. Az ellenzéki pártok egyike, az Erdélyi Magyar Néppárt hosszas egyeztetések után kedden bejelentette székelyudvarhelyi polgármesterjelöltjét. Noha a fültanúk szerint Lukács László független jelölt a napokban még teleszájjal kiabálta egy telefonos beszélgetésben, hogy sínen van az ellenzéki pártok általi támogatottsága, úgy tűnik, kisiklottak a tárgyalások.

Jakab Attila nem akarta tovább betölteni a megyei mellett a párt helyi elnöki tisztségét is, ezért Hajdó Csabára, az Alt Technologies vezetőjére bízták a feladatot.

Hajdó Csaba elmondta, ő maga jelentkezett a Néppártnál azért, hogy végre valami megváltozzon Udvarhelyen. Az udvarhelyi közbeszéd továbbra sem arról szól, amiről kellene – véli −, ezért részt szeretett volna venni a helyi tanács munkájában, hozzá közel pedig már csak a közös, zöldpárti múlt miatt is a Néppárt állt.

emnp sajtaj 0412-2

Déja vu-érzése van: az RMDSZ továbbra is osztódással szaporodik, a közbeszédet továbbra sem az tematizálja, hogy mi hiányzik, vagy mi hogyan működik, hanem az, hogy ki kit szeret vagy nem szeret a városban – fejtette ki álláspontját az új elnök.

Szerinte az RMDSZ új és régi csapata között semmi különbség nincs. Nyilvánosan egymást szapulják, de az önkormányzatban együtt szavaznak, ezért nem hiszi, hogy komolyan gondolják a változást. Márpedig úgy gondolja, változásra szükség van, ezért is jelentkezett, hogy újra közéleti tevékenységet vállaljon. Az udvarhelyi tanácsosi tisztséget nem tartja politikai funkciónak – pontosított.

Aki polgi akar lenni

A frissen megválasztott elnök bemutatta a párt polgármesterjelöltjét is Zakariás Zoltán személyében, aki közölte, hogy négy éve azért vállalta ezt a tisztséget, mert remélte, hogy valami változni fog.

Ez nem történt meg, az udvarhelyi önkormányzat nem egy erős önkormányzat. Márpedig ahhoz, hogy egy település fejlődjön, erős önkormányzata kell, hogy legyen, ez utóbbi feltétele, hogy az emberek bízzanak benne.

emnp sajtaj 0412-7

A jelenlegi, RMDSZ többségű önkormányzat azonban nincs jóban az emberekkel, a vállalkozókkal, civil szervezetekkel, a román törvényt közvetíti a város fele, ahelyett, hogy a város érdekeit közvetítené az országos vezetés irányába.

Azt szeretné, hogy csapatával energiát és kreativitást vigyen az udvarhelyi mentalitásba, hogy a város újra a székelyföldi régió vezető városa legyen mind gazdasági, mind szellemi és kulturális értelemben.

A Néppárt listája nyitott, saját, valamint a baráti MPP tagjai, szimpatizánsai mellett olyanok is jelentkezhetnek, akik nem párttagok, de szeretnének valamit tenni a közösségért – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mi lesz itt még, Úristen!

A párt programjában szerepel a gazdasági élet fellendítése, a munkahelyteremtés az IT szektor, mint kiugrási lehetőség megerősítése által, egy modern városközpont kialakítása a jelenlegi vasútállomás helyén, miután azt a sportcsarnok környékére helyezik át, és a várost átszelő vasútvonalat felszámolják, hogy a helyén kialakított aszfaltúttal tehermentesítsék a város forgalmát. A magtár és a mostani vasútállomás közötti területen képzelik el az uszodát, a jégcsarnokot és esetleg egy bevásárlóközpontot.

emnp sajtaj 0412-5

A hagyományos városközpont nem a nagy beruházások és a thermopános nyílászárók területe kellene, hogy legyen – mondta Hajdó. A néppártiak szerint sok informatikus és más szakember hazaköltözne akár alacsonyabb bérért is a nagyvárosok környékéről, amennyiben sikerülne az olcsóbb munkaerő ígéretével befektetőket vonzani a városba.

Most ugyanis, aki egy versenyképes egyetemet elvégzett, máshol keres állást, és nekünk csak az marad, hogy az elszármazottainkra büszkék lehetünk.

emnp sajtaj 0412-14

A 30-40 tagot számláló párt szlogenje a júniusi választásokon még nem végleges, a munkacím ugyan nem túl ütős, de legalább unalmas udvarias: Köszönjük RMDSZ, elég volt Bunta Levente!



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2016-04-12 13:14:39
Meglásd megnyeri!
avatar
blackbird
2016-04-13 09:17:06
fontossagi sorrendben
A modern varoskozpont kialakitasa mar elkezdodott, a regi epuleteket nem tudtak megmenteni, hanem felaldoztak a modernizalas oltaran... Talan azzal kellene kezdeni, hogy rovidtavu terveket is felallitanak, peldaul, hogy megmentik a meg meglevo gyonyoru, regi epuleteket, leaszfaltozzak az utakat a varos kozott, amelyek lassan jarhatatlanna valnak (valahanyszor autoba ulok a varosvezetok felmenoi jutnak eszembe), illetve megoldast talalnak a tovabbi egeto problemakra es majd utana gondolkodnak jegpalyakban, stb.
avatar
istvánzakariászoltán
2016-04-13 13:04:13
vicc
Zakariás? De hiszen a cégét is tönkretette, hogy akar ez egy várost elvezetgetni? Ja, meg szétitta az agyát és azóta is remekel ezen a téren...
avatar
Isty
2016-04-13 15:04:08
??
Ki o? Nem is hallottam rola...igy hogyan szavazzak ra?
Fuggetlenre mennek inkabb, unom mar a sok part vitat es a part erdekeket...
avatar
jutacs
2016-04-14 21:34:25
Nagyon sokat tejelhet a polgármesteri szék, ha ekkora a tolongás érte.
Holnap én is bejelentkezek
avatar
erőspista
2016-04-16 00:25:26
re: vicc
avatar
istvánzakariászoltán
Zakariás? De hiszen a cégét is tönkretette, hogy akar ez egy várost elvezetgetni? Ja, meg szétitta az agyát és azóta is remekel ezen a téren...


A cégének a kárán megtanult jól várost vezetni. Örülhet Udvarhely, hogy legalább már egy a jelöltek közül tudja, ismeri a csőd felé vezető utat... Aki ismeri ezt az utat, bizonyára másodjára nem lép rá... Múltkor hallottam beszélni Tv-ben. Nem úgy nézett ki, mint aki szétitta az agyát... Amikor ilyen kijelentéseket teszel, nem a tükörbe nézel véletlenül?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."