Itthon » Politika

Megalakulhat az első udvarhelyi párt!

Előrehozták a tárgyalás eredetileg csütörtökre kitűzött időpontját, hétfőn ítéletet hozott a Szövetség a Közösségért Párt ügyében a bukaresti törvényszék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente és Máthé László Ferenc fotó: a polgármester Facebook-oldala
Bunta Levente és Máthé László Ferenc fotó: a polgármester Facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. április 20., 15:38
1 hozzászólás. 

Elfogadta a bukaresti törvényszék a Partidul Alianţă Pentru Comunitate - Szövetség a Közösségért Párt (AC-SZK) bejegyzésére és jogi személyiséggé való nyilvánítására vonatkozó kérelmet április 18-án, hétfőn. Az RMDSZ-es többségű önkormányzat által létrehozott és február 2-án anyagiak hiányában megszűnt Udvarhely napilap újságírói március közepén iktatták a párt bejegyzésére vonatkozó kérésüket.

A tárgyalás időpontja eredetileg április 21-ére volt kitűzve, ám előrébb hozták április 18-ára, amikor a pártot kezdeményező Máthé László Ferenc, Jakab Árpád és Veres Zsolt Endre számára kedvező ítéletet hozott a bukaresti törvényszék.

A döntést a közléstől számított öt napon belül lehet megfellebbezni a bukaresti fellebviteli bíróságon.

Korábbi forrásaink szerint a párt Bunta Levente indulását támogatná a polgármesteri tisztség elnyerésére, miután a Verestóy Attila szenátor által vezetett udvarhelyszéki RMDSZ megvonta tőle a bizalmat, és széki alelnöki tisztségéből való lemondása után leváltották udvarhelyi elnöki funkciójából is.

Hogy Bunta Levente jelenlegi városvezető indul-e a polgármesteri tisztségért, pár nappal a jelölési dokumentumok leadásának határideje előtt még mindig izgatja a székelyudvarhelyi közvéleményt.

Miután a pártbejegyzési kezdeményezéssel való kapcsolatáról kérdeztük márciusban, a következőket válaszolta a polgármester:

„Ha a székelyudvarhelyi politikai palettán egy újabb párt jelenik meg, amely igazán a közösség érdekét tartja szem előtt, akkor azt nem tartom rossznak. Azt tudni kell, hogy szavazáskor sokkal fontosabb a jelölt személye, mint a mögötte lévő párt programja. Az emberek a jelöltre szavaznak. Az IRES közvélemény-kutató intézet felméréséből kiderült, hogy tízből egy szavazókorú romániai személy bízik csak a politikai pártokban. A többségnek a pártokról rossz a véleménye (több mint 72 %), a lopás, csalás, korrupció szó jut eszébe. Tízből kilencen azt válaszolták, nem bíznak a politikai pártokban. Ezen szerintem is változtatni kell".

Múlt hét péntekén tartott sajtótájékoztatóján az elöljáró azt nyilatkozta: „60-70 százalék, hogy indulok". Információink szerint Bunta Levente "candidat independent", azaz független jelölt fejléccel gyűjti az indulásához szükséges aláírásokat.

Hogy valóban függetlenként, vagy párt által támogatott jelöltként indul-e, amennyiben indul, legkésőbb jövő hét keddjén, vagyis április 26-án megtudjuk.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jazzmegaz
2016-04-21 10:29:27
Osztódással szaporodunk... Lassan az erdélyi magyarokat illetően az egy főre jutó pártok száma egy párt lesz... Javasolnám, hogy 3-4 fős csoportokba verődve Udvarhely teljes lakossága jegyeztessen be egy-egy pártot, aztán mindegyik indítson egy-egy jelöltet, hátha a több ezer jelölt közül nagy nehezen kikerül egy polgármester is...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."