Itthon » Politika

Biró Zsolt képviselhet minket

Összeborul az RMDSZ és az MPP. Biró Zsolt és Kulcsár-Terza József kapott ajánlatot befutó képviselői helyekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Biró Zsolt. Fotó: internetfigyelo.wordpress.com
Biró Zsolt. Fotó: internetfigyelo.wordpress.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. szeptember 12., 08:37
1 hozzászólás. 

Együttműködési szerződést kötött az RMDSZ és az MPP a decemberi parlamenti választások kapcsán. A szeptember 9-én Makfalván megtartott elnökségi ülésen Biró Zsolt MPP-elnököt és Kulcsár-Terza Józsefet választották meg a Hargita és Kovászna megye képviseletére, az RMDSZ által felajánlott két befutó parlamenti képviselői helyre.

A bővített elnökségi ülésen a 32 fős pártvezető testület tagjai, az országos alelnökök, illetve a megyei szervezetek elnökei, a Magyar Polgári Párt színeiben mandátumot nyert polgármesterek és a megyei önkormányzati képviselők vettek részt. Ott ismertették az MPP Országos Elnökségének augusztus 25-i marosvásárhelyi elnökségi ülésén meghozott döntéseket, illetve az elnökségnek a párt tiszteletbeli elnökével, Kövér László házelnökkel folytatott megbeszélések eredményeit.

A jelenlévők arról folytattak politikai vitát, hogy a parlamenti jelenlét igen fontos az MPP-nek, de ez a cél a magyarság számarányát és a román választójogi törvény előírásait figyelembe véve csakis az RMDSZ-el közösen érhető el. Az MPP Hargita és Kovászna megyén kívül további 5 erdélyi megyében (Maros, Kolozs, Szatmár, Bihar és Máramaros) is indít jelölteket.

A Magyar Polgári Párt több polgármestere is reményét fejezte ki, hogy az országos választáson való együttműködés nyomán az RMDSZ megyei önkormányzati vezetői felhagynak az MPP-s önkormányzatok diszkriminációjával. A legtöbb problémát Szatmár megyéből jelezték.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jlogan
2016-09-17 08:56:31
ez igen...
Az egyik próbálja szinten tartani a amúgy csökkenő tendenciát mutató szavazatainak a számát a másik meg a parlamentbe szeretne végre bejutni és ezért mindent felad. Szép uraim szép, de arra esetleg gondoltak-e, hogy az emberek nem hűjék?
Ez van...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."