Itthon » Politika

Szász a jövőre vállalkozik

Szász partnernek tekinti a kis- és középvállalkozókat és elkészítette Székelyudvarhely 2012-től 2020-ig tartó városfejlesztési stratégiáját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Szász Jenő
Inkubátorházban gondolkodik Szász
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 15., 18:23
2 hozzászólás. 

Munka, otthon, biztonság! jelszóval, Vállalkozás a jövőre címmel készült el Szász Jenő városfejlesztési stratégiája, amelyet május 15-i sajtótájékoztatóján Mike Levente tanácsossal közösen mutatott be.

A tíz oldalas kiadványban Szász a korábbi városfejlesztési terveit gondolta újra és olyan kérdéseket tesz fel és válaszol meg, mint: Hol tartunk ma? Mi várható, ha így folytatjuk tovább? Mit lehet tenni, hogy a város újra felmenő ágba kerüljön?

Ugyanakkor javaslatokat tesz a várost a passzív szemlélődésből kimozdító, a „történelem főutcájára" visszaterelő várospolitikára is.

Kéz a kézben az UKKSZ-szel

Szász szerint a vállalkozókkal közösen lehet a fejlesztési terveket megvalósítani.

Ennek apropóján az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozók Szövetségével május 14-én folytatott tárgyalást. A beszélgetésen szintén részt vevő Mike Levente tanácsos szerint eredményes, konstruktív jellegű megbeszélés folyt, melyhez hasonlókra a jövőben is szükség van.

Konkrét eredménye a tárgyalásnak, hogy a jelenleg a Márton Áron tér 5/5 szám alatt működő szövetségnek új, a Civil Központban megjelölt székhelyet ajánlott fel Szász.

A végleges székhely azonban az UKKSZ-szel közösen felépítendő inkubátorházban lenne- mondta az elnök. A "hol épülne az inkubátorház?" kérdésünkre Szász kitérő választ adott, arra hivatkozván, hogy nem szeretné, ha Bunta lenyúlná az ötletét, és azt holnap egy választási óriásplakáton reklámozná. „Ígérem, még a kampány ideje alatt elárulom a részleteket" - fűzte hozzá.

Kell egy udvarhelyi Lordok Háza

Szász konkrét és „számon kérhető" ígéretet tett arra, hogy „amennyiben én leszek a polgármester", komoly szerepet szán a városvezetésben a civileknek. A vállalkozók, egyesületek, civilek, történelmi egyházak képviselőiből csapatot verbuválna, amely konzultatív szerepet töltene be, így az önkormányzattal együtt és azzal párhuzamosan ellenőrizhetné és beleszólhatna a város ügyeibe.

Ahogy a parlamentben is van alsó- és felsőház, úgy Udvarhelyen is két kamarában érdemes gondolkodni - fejtette ki.

Véleménye szerint „az udvarhelyi Lordok Háza, Öregek Tanácsa vagy alsóház, bárhogy nevezhetjük" megerősítené az eddig perifériára szorított civilek szerepét Székelyudvarhelyen.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2012-05-16 07:50:29
ejnye bejnye
Jaj, jaj, csak jenoke ne mutassa be a terveit. A tervekben nincs megemlitve a koltseg 60-70%-a amit le fog nyulni sajat zsebre? Ejnye, bejnye.
Hulyenek nezi az embereket???
avatar
urfi
2012-05-20 21:24:35
Tolvaj
Ez a disznófősajt megint lopni akar!!!Nagyon elegem van már a pofájából!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."