Itthon » Politika

Bunta besokallt Szász hazugságaitól

A polgármester papíron és szóban is kiteregette a pártelnök alapítványi és ingatlanügyeit. Még Beatricet is küldött neki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente
Bunta: Van egy kicsi méregzsák ebben a városban. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 16., 15:38
25 hozzászólás. 

„Az elmúlt napok történései megtörték a hallgatás jegét" – a polgármester szerint az utolsó csepp a pohárban a Székely Főváros napokban megjelent kiadványa volt, amelynek már a címlapján „Szász Jenő próbálja magát fényezni és magyarázkodik".

Véleménye szerint a lapban közölt információk, kezdve az ingatlanügyektől az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) által kibocsátott és a Székelyudvarhelyért Alapítvánnyal kapcsolatos dokumentumokig hamisak, amelyekkel Szász Jenő „egy jó gazda gondosságával" mérgezi az udvarhelyi közvéleményt.

Beszél a telekkönyv

„Hogy is állunk és mi az igazság?" – tette fel a kérdést Bunta, aki dokumentumokkal is előhozakodott. Bemutatta azt a telekkönyv-kivonatot, ami cáfolja Szásznak azt az állítását, miszerint Kőkereszt tér 3. szám alatt levő ingatlan nem saját tulajdona. Az épület egyébként a Mokka Kávéháznak, a Duna Tv Székelyföldi Stúdiójának és a Máltai Szeretetszolgálatnak ad otthont.

Az irat szerint az ingatlant a tulajdonosok 2001-ben visszakapták. Ezt követően az épület tulajdonjogának felét megvásárolta a Székelyudvarhelyért Alapítvány, a felének felét Orbán Attila Dénes 2003-ban, majd a maradék részt 2006-ban Szász Jenő.

Bunta hozzátette: Orbán Attila Dénes annak a Regnum Invest Kft. 90 százalékos többségi tulajdonosa, amely 6 százalékban birtokol részvényeket az AVE Hargita Kft.-ben, ugyanakkor Szásszal 49-51 százalékban közös tulajdonosa a Centrum Invest Kft.-nek.

Árvíz hozta – Szász elvette

Az elöljáró egy csereháti ingatlant is említtet: szerinte ez árvízkárosultaknak szánt pénzekből épült, most MÜTF-ös diákok lakják. Bunta azt állítja, a pénzek a Székelyudvarhelyért Alapítvány számlájára érkeztek, ezeket használták fel az építkezéskor, így nincs garancia arra, hogy az épület a következőkben nem kerül Szász Jenő birtokába.

Incze Csongor, Bunta Levente és Jakab Áron Csaba

„Felszólítom, hogy mindazt, amit a várostól ilyen módon eltulajdonított, eltérített, adja vissza a közösségnek" – fakadt ki a polgármester, aki szerint Szász csak a Kőkereszt téren több mint 440 négyzetméternyi, kétes körülmények között megvásárolt területet birtokol.

Nyirőt is kinyírták?

Terítékre került Nyirő József újratemetése is. Bunta szerint a helyszín ügyét Szászék baltázták el, mert nem nyújtották be a kétnapos rendezvény forgatókönyvét a hivatalnak, bár a törvény szerint ez szükséges lett volna.

„Szemenszedett hazugság, hogy a hivatal gáncsoskodott volna, és az is, hogy a szombatfalvi ravatalozásra nem adott engedélyt. Utóbbit nem is kértek" – mondta Bunta, hozzátéve: az író földi maradványainak a templomban való felravatalozására a gyulafehérvári érsekség nem adott engedélyt.

Bunta sérelmezte, hogy a szervezők fittyet hánytak a diplomácia alapvető szabályaira és nem hívták meg az eseményre. Felháborítónak tartja, hogy a város nevében Szász fog búcsúzni, holott a felmérések alapján 14 százalékos támogatottsága erre nem hatalmazza fel. „A várost díszbe öltöztetjük és – ha bírjuk még lélekkel – ott leszünk" – mondta.

„Egy tiszta kampány volt a célom, de vannak pillanatok, amikor már nem lehet hallgatni. Szász következetesen hazudik. Van egy kicsi méregzsák ebben a városban, ami nem akar kipukkadni. Jóval több információm van Szászról, de nem az én tisztem ezzel foglalkozni" – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, a továbbiakban nem kíván semmilyen provokációra válaszolni, de véleményét egy levélben megírta Szász Jenőnek. Ehhez egy CD-t is mellékelt, hogy Szász bármikor meghallgathassa a Beatrice Aki hazudik az csal, aki hazudik az lop sorait.



25 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2012-05-16 17:31:52
Ez az ember orvosi eset. Rugdalózik, fáradt az arca.
avatar
domnumagyari
2012-05-17 01:02:14
Aki hazudik az csal :))) Na me MPP
Ej ej gyenge "szekely "' aki efele jenoket partol es a partjukra all .Sok semmi MPP -es .... :)
avatar
kszl
2012-05-16 17:43:00
Jenő hozta, Bunta viszi, ami közben jót röhögnek a hátunk mögött!
avatar
njanos
2012-05-16 18:11:41
Szószólók
Megjöttek a szószólók, hogy "királyuk", Szász Jenő szavait kikiáltsák, remélvén, hogy vezérükkel ellentétben, nekik még hisz bárki is.
Krisztián orvosi esetekről beszél, nagy szavakkal dobálózik, míg észre se veszi, hogy a főnöke, ki elvesztette valóságérzetét és azt gondolja, bármit megtehet, bármit mondhat valóságalap nélkül. Hasonlóképp a rugdalózás amit társaságára jellemző, legaljasabb eszközökhöz nyulván próbálnak valamit elérni, hisz más becsületes ezköz nem maradt...
Kszl pedig a simán hülyét játsza... Vagy talán az is? Összeesküvés elméletei, mint Szász Jenő, már elrugaszkodtak a valóságtól, nem érzik, hogy képelenség amit mondanak-tesznek
avatar
zomby
2012-05-16 18:40:21
Hát ha azt kérdezik, hogy inkább Szásznak vagy inkább Buntának hiszek, akkor a válasz egyszerű: inkább egyiknek sem. Főleg abban nem, amit egymásról állítanak. Szász zseniálisan rakta össze kommunikációs szempontból a Székely Fővárost, gyakorlatilag nem a saját bázisának szólt, hanem a még "független szavazóknak", sőt szerintem a Bunta bázisából is jópáran elkezdtek gondolkozni, főleg azok, akik az idén nem vásároltak új nyakkendőt.

Bunta ezek után mondhat bármit, mert vagy elhiszik vagy nem. Főleg, hogy Szász nem konfrontálodik dierekt, az utolsó Székely Fővárosban egyszer sem említette a Bunta nevét.

Bunta viszont nem volt ennyire szerencsés helyzetben, neki ki kell mondania Szász nevét, és ahányszor kimondja, annyiszor veszít a potenciális szavazataiból, és annál inkább lesz tényező Szász.

Izgi :)
avatar
guguka
2012-05-16 19:03:01
Bunta, te buta, ha Jenco 14%-on all, akkor mennyivel allhatsz te? 7-8?
Megunta a varos a hozzanemertest, a semmittevest, es a tujasagot, szoval egeszen biztos nem maradsz a varos elen.
Mar csak az a kerdes melyik jelolt veszi at a stafetat, en szemely szerint remelem nem Jeno, bar toled meg o is kulonb volt...
avatar
njanos
2012-05-16 19:14:07
re:
avatar
guguka
Bunta, te buta, ha Jenco 14%-on all, akkor mennyivel allhatsz te? 7-8?
Megunta a varos a hozzanemertest, a semmittevest, es a tujasagot, szoval egeszen biztos nem maradsz a varos elen.
Mar csak az a kerdes melyik jelolt veszi at a stafetat, en szemely szerint remelem nem Jeno, bar toled meg o is kulonb volt...

Azok alapján amiket írsz, a buta az a saját személyiséged kivetülése...
-Semmittevés? Hozzánemértés? Te nem jártál a városba 4 éve?
-7-8 % Buntának? Szerintem ha kiveszed a "-" akkor nagyából talál!
avatar
mihalyko29
2012-05-16 19:21:58
Bunta mar be van tojva!
avatar
Kukorica János
2012-05-16 20:57:43
:(
Aki hazudik az csal, aki hazudik az lop - hazudni csalni csúnya dolog!
Ennyi... ilyen egyszerű! Sokaknak egyszerű, de van kinek nem!
avatar
taylor
2012-05-16 21:34:06
8 óra munka
Szerintem találó a Jenőnek szánt idézet. Tankó meg küldhetné Buntának a "8 óra munkát", mert gyengén mennek a dolgok a hivatalban.
avatar
Levy31
2012-05-16 22:01:01
Én meg azt mondom egyik kutya másik eb :p én sortüzet szavaznék az egésznek és nem bizalmat mert ezek már rég eljátszottak
avatar
szp
2012-05-16 22:24:35
oke
Epp ideje az embereket felvilagositani a ketes ugyekrol!!!!
avatar
Krisztián
2012-05-16 23:13:09
Nézzétek a riadt arcát, hova tünt a nyugodsága Buntának.???? Tele a keze papirokkal, lobogtatja, de ideges.
avatar
hofika
2012-05-17 00:24:56
Na meg jöttek az MPP fórumozói szerencsére csak egy hónap erejéig írogatnak utána pihennek tovább.RMDSZ vagy MPP melyik jobb? egyik 19 a másik 1hián 20,de szerintem Bunta többet tett az elmúlt 4 évbe mint Szász az utolsó 8 évibe,igaz mindenki másképp lássa de szét kell nézni a varosba.
avatar
kszl
2012-05-17 07:47:17
egyik kutya, a másik eb
Mondjatok egy politikust, aki nem tollasodni megy oda?. Az lenne a legjobb ha senki nem menne szavazni.

Szász Jencike 12 év alatt meg tollasodott, és majdnem mindent a feleségére íratott, ezek között nagyon sok olyan ingatlan van, amit nem adtak vissza az eredeti tulajdonosnak.

Bunta Levike viszont, látványos dolgokat vitt véghez a városban, de az mellett a kommunista tejet nem sikerült visszaköpnie - értve itt Nyírő újra temetésének a megakadályozását, mert úgy-e a Patkót újítani kell a választásokra. De minden kommunistából elegem van már.

Tankó László, az EMNP polgármester jelöltje László Jánosnak az egyik embere. Annak a László Jánosnak, akivel Szász Jecike a RATA területét ketten átjátszották maguknak, és nem szolgáltatták vissza a jogos tulajdonosának. Amit aztán később nagyon is jó pénzért az akkori Plusz-nak adtak el. (Mostani LIDL).

Egyszóval amilyen a mosdó olyan a törülköző, én ezeknek a tudatában arra hajlok, hogy vagy nem megyek szavazni, vagy függetlenre szavazok
avatar
kukorica.janos
2012-05-17 08:45:39
jenoke jenoke
1. 12 éve volt polgámesternek lenni és mindenki tudja, látja az eredményt.
2. Az elmúlt 4 év fejlődése és jó hangulatát mindenki ismeri.
3. A tény az, hogy nincs ingyenkonyha épületünk és a fél Kőkereszt tér alapítványi tulajdon.
avatar
kukorica.janos
2012-05-17 08:55:45
Bucsuzunk szepen Ivan, aki elmegy az legyen vidam
Eltelt az idő, Jenő...a biztos harmadik Csedő!
avatar
zomby
2012-05-17 09:38:40
Kszl, az a baj, ha nem megyünk el szavazni, akkor csak annyi lesz, hogy alacsony a részvétel, ami sajnos a két befutó helyesnek (de Buntának mindenképp) nagyon jó. Inkább az kellene, hogy menjünk el, és szavazzunk Csedőre, nyomjuk fel a kacsát a seggükön, hátha akkor észreveszik magukat. Most az egyszer lehet Udvarhelyen „valódi” proteszt szavazatokat leadni, én nem fogom kihagyni :)
avatar
tubarozsa
2012-05-17 10:24:24
12 év elég volt a gugukák szemefényéből :jenőciből.Mutogathatja reggeltől estig a lepecsételt papírokat,a vizkárosúltak pénzét lenyúlni akkor is nagy szemétség volt.A bizalmat
pedig volt ideje elkártyáni ,de nála a mohóság túltesz mindenenn és semmi nem elég.
Létezik,hogy Udvarhely nem tud élni nélküle?
avatar
elegemlett
2012-05-17 10:27:05
helyes
Nem lőtt mellé, aki a két politikust és az Impar emberét is alkalmatlannak találta a város vezetésére. Képviselni bárki tud, csak egy öltöny és egy széles vigyor kell hozzá. Fejleszteni, beruházni, közösséget építeni... ehhez egy másfajta lelkület kell.

Menjünk hát szavazni, és a Csedőre leadott voks mutassa meg, mennyire magas a közéleti undor-faktor.
avatar
kszl
2012-05-17 10:51:51
re:
avatar
zomby
Kszl, az a baj, ha nem megyünk el szavazni, akkor csak annyi lesz, hogy alacsony a részvétel, ami sajnos a két befutó helyesnek (de Buntának mindenképp) nagyon jó. Inkább az kellene, hogy menjünk el, és szavazzunk Csedőre, nyomjuk fel a kacsát a seggükön, hátha akkor észreveszik magukat. Most az egyszer lehet Udvarhelyen „valódi” proteszt szavazatokat leadni, én nem fogom kihagyni :)

Tökéletesen igazad van!
avatar
mihalyko29
2012-05-17 14:43:24
"az igazság felszabadít" Bunta!!
avatar
görcs
2012-05-17 18:07:21
Hát ez azért nagyon nagy :))))
http://csedo.uh.ro/index.php/2012/05/de-mitol-fosik-bunta-levike/
avatar
cily12
2012-05-17 18:20:54
Egyes komentelők tekintetét nem elhomályosította, hanem egyenesen a szemüket megvakította a gyűlölet.Ezeknek mindegy hogy mit mondasz,tarthatsz tükröt,érvelhetsz bizonyítékokkal a saját gyűlöletük fogságában élnek.Én mégis próbálkozom felébreszteni őket,nézzenek szét.Ha Bunta nem volt eléggé világos hogy milyen gazdasági érdekeltségei, saját tulajdoná képező épületei, ingatlanjai vannak Szásznak, az nézzen fel és a központban rögtön lát kettőt is belőle. Mondom,nézzen fel az épületek oldalára mert minden bizonnyal megtalálja az árulkodó jeleket. De hagyott olyan ingatlanokat is bannerek nélkül,amelyek stratégiai szempontból nem lettek feldíszítve.Nem azért,mert helyzetüktől fogva nem lennének megfelelőek,sőt igen előkelő helyén találhatóak a városnak, hanem azért mert a közvélemény nem tud róla és ügyeltek,hogy adójuk fizetve legyen és arra is hogy természetesen ne az ő nevén szerepeljen.Kérdem én hogy nincsen elég indok arra,hogy ne adjunk újabb lehetőséget az efajta vagyonszerzésre?
avatar
urfi
2012-05-20 21:30:42
Tolvajok királya
A Szász Jenő pártiaknak üzenem:a disznófősajt hátsó ülepét vegyék igénybe tisztállás céljából!Úgy látszik a 12 év tolvajlása nekik nem volt elég!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."