Itthon » Politika

Tankó elzárná azt, aki nem akar dolgozni

A város közbiztonsági problémáira tett megoldási javaslatait ismertette a Néppárt jelöltje. Tankó munkát ígért a Budvár utcai romáknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tankó László a Budvár utcában
Alamizsna helyett halászhálót ígért a Néppárt jelöltje
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. május 31., 12:27
13 hozzászólás. 

Nem mindennapi helyszínen, a Budvár utcai tömbházak előtt ismertette a közbiztonsággal kapcsolatos elképzeléseit Tankó László, az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje.

Tankó szerint a lakosok véleménye alapján a közbiztonság az egyik legnagyobb probléma Székelyudvarhelyen, testi sértések, vandalizmus és lopások zavarják legtöbbször a közrendet. Kifejtette, a problémák megoldása érdekében már egyeztettek a rendőrséggel, ám ugyanakkor tapasztalható, hogy a lakók nem bíznak a hivatalos szervben.

Budvár utcai tömbházak

Éppen ezért a néppárti jelölt kilátásba helyezte, hogy amennyiben a helyi rendfenntartók nem teszik meg a szükséges lépéseket a problémák felszámolása érdekében, a megyei és az országos rendőrségtől kérnek majd segítséget, valamint egy helyi rendőrség létrehozását is szorgalmazzák.

Szóba került a lakásmaffia kérdése is: ebben a tekintetben Tankóék álláspontja, hogy a megelőzésre és a tudatos informálásra kell helyezni a hangsúlyt. Az uzsorakamatra adott, szerződés által szentesített hitelek felszámolása érdekében egy etikai kódex kialakításán is dolgoznak, közösen a város közjegyzőivel.

Harmadikként a romakérdést is feszegette az EMNP jelöltje. Tankó László ismételten határozott fellépést ígért, hangsúlyozva, hogy azokat a személyeket, akik nem tudnak, vagy nem akarnak integrálódni a társadalomba és nem tartják be a közösségi normákat, akár el is szigetelnék, elzárnák a lakosság többi részétől.

Tankó László a Budvár utcában

A polgármesterjelölt emberi és korrekt, hosszú távú megoldást ígért, elmondása szerint nem alamizsnát adna, hanem munkahelyeket teremtene. Szerinte az eszközök eddig is megvoltak, csak az eddigi városvezetők nem éltek ezekkel. A Néppárt jelöltje többek között egy kertészet vagy egy téglagyár keretein belül képzeli el a sajátos munkahelyek létrehozását.

A tervek ismertetése után Tankó szóba állt a helyi romákkal, akik leginkább arra panaszkodtak, hogy túl sokan vannak és azt állították, szívesen dolgoznának, amennyiben korrekt lehetőséget biztosítana valaki számukra.



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
udvbozsi
2012-05-31 14:36:26
Látom Tankó megvárta, míg tegnap Bunta Levente előállt a programjával és most fejezetről fejezetre szépen lassan lekoppintja. Vagyis Schmitteli... Majd holnap következik a gazdaság, idősek, ifjúság, kultúra stb. Persze mindig eredeti helyszínen, csak épp már ismerős szöveggel... Így kell ezt csinálni: kampány, munka nélkül...
avatar
watson
2012-05-31 14:45:31
re:
Megvárta? Ezt a sztorit már több mint egy hete előadta, nem tudom ki schmittel kitől..
avatar
udvbozsi
Látom Tankó megvárta, míg tegnap Bunta Levente előállt a programjával és most fejezetről fejezetre szépen lassan lekoppintja. Vagyis Schmitteli... Majd holnap következik a gazdaság, idősek, ifjúság, kultúra stb. Persze mindig eredeti helyszínen, csak épp már ismerős szöveggel... Így kell ezt csinálni: kampány, munka nélkül...
avatar
butalevente
2012-05-31 15:22:39
Kedves udvbozsi, watson

Miért bántjátok egymást???

Mit tegyünk, ha szeretik egymás programját. Miért baj?

Én már igazából arra lennék kíváncsi, hogy Bunta miért adta azt a nevet programjának: 4 éves terv??? Régi komcsi hagyományból? (A kommunizmus idejéből visszacsengő 5 éves tervgazdaság)

És, hogy Tankó ezt utánozza, csodálkozunk azokon, akik az utódpárt utódpártja akarnak lenni??? (Ő már valószínű, óvatosságból is 3 éves tervet mutatna be:)

Áldott napot.
avatar
zterex1
2012-05-31 15:23:05
"arra panaszkodtak, hogy túl sokan vannak": szerintem is, de erre is lehetne megoldást találni.
avatar
butalevente
2012-05-31 15:31:54
Kedves zterex1,

Tankó megadta a választ: „...akár el is szigetelnék, elzárnák a lakosság többi részétől... A polgármesterjelölt emberi és korrekt, hosszú távú megoldást ígért...”

Falat a brigantiknak!

Áldott napot.
avatar
guguka
2012-05-31 15:46:52
ohooo
@udvbozsi: mégis szerinted milyen "schmittelni való" van a semmin?
avatar
butalevente
2012-05-31 16:13:37
Választói levél egy elképzelt polgármesterjelölttől:

Kedves Brigantik, Munkakerülők, Lazsálók!

Hol is kezdjem, hol is kezdjem... Ja, megvan: aki nem dolgozik, az ne is egyék!
Akinek meg nincs munkája és nem is keres, az sem!
Konzultálok, konzultálok, de két hét után... irgum-burgum... ejnye-bejnye...
Mostmár elég legyen!!!
Dutyiba veletek. Falat nektek. Jó magasat.
Oda teszlek, mint Kőmíves Kelemen Annát.

Áldott napot.
avatar
d.attila
2012-05-31 20:01:39
nem gyenge..
Szerintem a szelsosegesseg nem a demokracia eszkoze! Rossz "marketing csatornat " valasztott a szakember :) .Tulzas lenne eleve kisebbsegkent egy kissebseget elszigetelnunk a 21-ik szazadban...Ur isten, micsoda abszurd otlet !!!??? Ugy erzem nem ez kene hogy legyen a szocialis problemak megoldasa !Ennel azert innovativabb lehetne egy "szakember.."! ;))
avatar
hahaha
2012-05-31 20:20:59
Ez az elszigetelos dolog valoban morbid egy kicsit, annak ellenere, h a to**m nekem is tele van a semmittevokkel. Viszont elszigetelhetne a lakasmaffiozokat es a -kossuth-utcan-karba-tett-kezze-lallok-es-azt-csinalok-ami-takarok-tipusu egyedeket :)
avatar
butalevente
2012-06-01 11:41:46
Ezek után nem csodálkoznék, ha Tankót megkeresné a román Országos Diszkriminációellenes Tanács
avatar
Kukorica János
2012-06-02 09:35:26
Ha Ha Ha! Emberek nem úgy megy az, hogy csak úgy "elszigeteljük, elzárjuk a lakosság többi részétől" őket - tuskó kampányszöveg, nekik is vannak jogaik és ha tetszik ha nem azt be kell tartani! Senkit sem zárhatsz el, szigetelhetsz el a társadalomtól! Süketség az egész!
avatar
Lipinka
2012-06-02 16:40:32
pedig ötletnek nagyon jó :))) elzárni :)) a városnak egy csepp haszna nincs belőlük, sőt állandóan csak lopnak és rontják a város képét! Sajnos szerintem esély sincs arra, hogy alkalmazásba kerüljenek bárhol is...még ha az ember adna is egy esélyt nekik, hogy dolgozzanak úgyse dolgoznának :)) minek ha az állam ingyen is ad pénzt nekik? :))
avatar
zoltan.szabo70
2012-06-03 18:22:58
Tanko
Ha megvannak az elkepzelesek eddig miert nem tudatta a varosvezetessel.Persze,persze van otlet csak hoppa,hoppa nem jon ossze valakik miatt ha veletlenul megvalasztnak...
Tudjuk....... Tanko=Impar Janos

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."