Itthon » Politika

Polgármesterjelöltek vitája - percről percre

Négy jelölt, négy meghívott, három megjelent személy: Csedő, Szász és Tankó vitáznak a vasárnapi választások előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Csedő Attila és Szász Jenő a polgármesterjelöltek vitáján
Csedő Attila és Szász Jenő a polgármesterjelöltek vitáján
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. június 07., 16:10
15 hozzászólás. 

17:51 Kelemen Dénes összefoglalja a vitát, szerinte vasárnap kiderül, hogy van-e szükség Székelyudvarhelyen, vagy sem. Köszöni a részvételt és szabad beszélgetésre hívta a jelenlevőket.

17:49 Szász kijelenti, fővárossá szeretnék tenni Székelyudvarhelyt, a székely fővárosság, ami Székelyföld legerősebb és legmarkánsabb arcéllel rendelkező települése, ami valamennyiünknek többlet lehetőség.

17:47 Csedő szerint rengeteg potenciál van a városban és a városlakókban, ezt kell kiaknázni. Szerinte kiváló ötlet a rendőrség kontrollja, ám erre helyi szinten nincs jogi lehetőség, ezért felveti, hogy ha Szász a parlamentbe készülne, akkor ott esetleg megpróbálkozhat ezzel.

17:46 Ismét a polgármesterjelölteké a szó. A kérdés: mi a legfontosabb, amit változtatni kellene Udvarhelyen, és miért szeretne polgármester lenni.

17:44 Vékony Dénes, a Roma Párt tanácsosjelöltje kap szót: egy pályázat megszervezésében látja a szegény családok problémáinak megoldását. Szerinte ha a következő években egyetértés lesz, akkor megoldódhatnak ezek a problémák. Kitért azokra a családokra, akik lakás nélkül maradtak, bár évekig dolgoztak. Szerinte vannak olyanok, akiknek abba kellett hagyniuk az iskolát, hogy segíthessék családjukat. Javasolja, hogy támogassák az ilyen helyzetbe jutottaknak a továbbtanulását.

17:42 A Szociáldemokrata Párt képviselője nehezményezi, hogy "ebben a krízisben" fából készült buszmegállókat és drága körforgalmakat készítenek.

17:39 Mike Levente, a Magyar Polgári Párt jelöltje szerint az egyes tanácsosok megpróbálják a saját programjaikat, a választóknak tett ígéreteiket megvalósítani. Sok olyan pont van, amiben a pártok nem értenek egyet, mint például a távfűtés vagy az öregotthon helyszíne. Szerinte nem szabad a pályázati pénzek lehívását elszalasztani.

Számára az előző két és fél év tapasztalata azt mutatja, hogy hiányzott a frakciók közötti, illetve a tanács és a polgármesteri hivatal közti kommunikáció. Hangsúlyozza, hogy egyformán kell kezelni a különböző pártok tanácsosait. Szükségesnek tartja, hogy a nagyobb projektek kapcsán időben tájékoztassák a tanácsosokat, hogy a saját ötleteiket is tudják érvényesíteni.

17:37 Lukács fontosnak tartja, hogy a szabkizottságokban a vállalkozók és a civilek részéről is legyenek képviselők, mert nem elég, hogy az ember ott a tanácsban és megpróbálja bevinni az  ötleteit, hanem a szakmai tanácsokon kell továbbvinni az ügyet.

17:35 Lukács László független jelölt szerint egy független tanácsos nem váltja meg a világot, de újszerűséget hozhat. Úgy véli, a vállalkozók kimaradnak a városvezetési struktúrából, ezért is indult.

17:34 A következő kérdés a tanácsosjelöltekhez szól. E szerint sok projekt úszott el a viták, összetűzések miatt, a kérdés az, hogy az adott jelölt szerint fontos-e az egyetértés, az, hogy félretegyék a vitát.

17:33 Szász szolidaritási alapot hozna létre a lakásmaffia áldozatai számára.

17:31 Szász szerint fontos, hogy legyen egy intézménye a városházának, mindegy milyen szervezeti formában, amivel az alvilág körme alá lehet nézni. Ennek vezetését Csata Miklósra bízná.

17:29 A következő téma a közbiztonság: Csedő szerint ez nem cél, hanem egy eszköz, hogy az udvarhelyiek kevésbé legyenek stresszesek. Ehhez szerinte nem közvetlenül, hanem oldalazva kell közelíteni. Kifejti, túl sötét van a városban, világosabbá kéne tenni és a rendőrök munkáját kéne hatékonyabbá tenni, hiszen munkájuk 70 százaléka papírmunka. Tervei között szerepel egy ingyenes taxiszolgálat az éjszaka bulizó fiatalok számára, így mindenki biztonságban tudná őket. Csedő nagyobbat álmodna a közbiztonság témájában, mint mások, tenne a szervezett bűnözés ellen.

17:28 Szász megvenné az UCECOM iskolát a városnak, hogy egy egyetemi központot lehessen létrehozni.

17:27 Szász jelenleg is létező intézményeket sorol - bár ezt elvileg tiltja a szabályzat.

17:25 Csedő szerint az oktatással az a probléma Székelyudvarelyen, hogy mindenki menedzser akar lenni. Szorgalmazta a tanárok önállósulását, és az egyetem elvégzése utáni folyamatos fejlődést és a nyelvtanulás fontosságát.

17:24 Szász először Buntát és Tankót emlegette: szerinte mások helyett szégyenli magát, hiszen Bunta nem tisztelte meg a nézőket azzal, hogy eljöjjön a vitára. A kérdésekre válaszolva kiemelte, hogy felszámolná a távfűtési rendszert, ipari parkot létesítene.

17:22 Infrastrukturális kérdések terén kiemelte, fontosnak tartja az alternatív közlekedési módozatok, mint a kerékpározás és a görkorcsolya. Turizmusról is beszélt, itt fontosnak tartotta az online kommunikáció fejlesztését és hangsúlyozta, a turistáknak utat kell mutatni, hogy megkapják a látványosságokat és fel kell számolni a tranzitturizmust.

17:20 Csedő gazdasági kérdésekről beszél, szerinte nem a polgármester dolga elsősorban a gazdaság fellendítése, elég, ha nem gördít akadályokat a gazdasági élet szereplőinek útjába. Úgy véli, felismeri másokban a potenciált és ezt felül tudja vigyázni.

17:18 A moderátor ismerteti a vita szabályait. Sorshúzás helyett Szász Jenő átengedte a válaszadás elsőbbségét Csedő Attilának, bár nevét helytelenül Csabának mondta.

17:16 Tankó László megerősítette a kampányfőnöke által elmondottakat, majd az EMNP csapata elhagyta a helyszínt. Szász Jenő felszólította őket, hogy "viselkedjetek rendesen".

17:13 Zörgő Noémi, Tankó László kampányfőnöke kért szót: kiemelte, két feltételük volt, hogy részt vegyenek a vitán. Ezek közül nem teljesült az, hogy minden jelölt részt vegyen, a nyilvánosság igen, de a vitát értelmetlennek látják, hiszen a kihívott fél, a jelenleg regnáló fél, a polgármester nincs jelen.

17:12 Kelemen Dénes köszönti a jelenlevőket és mindazokat, akik online követik a vitát, akár itt az uh.ro-n, vagy az élő videós közvetítést nézik a szekelyhon.ro portálon.

17:10 Lassan megtelik a Gondűző étterem konferenciaterme. Bunta Levente polgármester valóban nincs a helyszínen, úgy néz ki, a polgármesterjelöltek vitája nélküle zajlik le.



15 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Soós Róbert
2012-06-07 17:14:44
Bunta nem jött el, Tankóék nem vitáznak. Korrekt.
avatar
Soós Róbert
2012-06-07 17:17:18
Tankóék kivonultak, Csedő és Jenő maradt.
avatar
mihalyko29
2012-06-07 17:33:44
ugyes ez a Jeno!!
avatar
sumec
2012-06-07 17:47:05
Ez nevetseges .............
avatar
hahaha
2012-06-07 17:49:16
En beszartam a rohogestol mikor a a volt rendor kezdett dumalni :))))) Mit akart mondani lenyegeben? :D Az, h miert fabol van a buszmegallo vagy ?:D:D Reg rohogtem ilyen jot :))))
Es miota van itt roma part? :DD
avatar
zomby
2012-06-07 19:10:03
Azért az nagy volt, amikor Csedő beszólt Jenőnek, hogy lehet, hogy ő vicces kampányt csinált, de Jenőnek meg a mandátuma volt cirkusz :)
avatar
gabriel
2012-06-07 19:30:44
Varhato volt, hogy Bunta nem jelenik meg. Ad egy: nehany napja fejezte ki, teljesen feleslegesen es hibasan onmagat kenyszerpalyara allitva, hogy nem ul le Szasz Jenovel vitazni. Ad ketto: szamara az egyetlen jarhato utat valasztotta: nem vallalta a nyilvanossagot, nem kampanyolt, nem kommunikalt, nem konfrontalodott Jenovel... Utolso szaz meteren felerte esszel, hogy neki az a jo, ha nem szerepel, nem kampanyol es nem vitazik Jenovel, mert alulmarad. Siralmas volt vegignezni a szerepleset es az egesz kampanyat... Ha a kampany elso napjan o es teljes stabja lelep nyaralni, majd szavazas napjan visszajon szavazni, kenyelmesen nyerik a valasztasokat. Igy ugyesen dolgoztak, hogy szorossa tegyek...
avatar
butalevente
2012-06-07 19:58:01
gabriel: Vagyis a zárszó lehetne egy Koncz Zsuzsa szám is: „Ha hallgattam volna...”
avatar
görcs
2012-06-07 22:24:32
Azért mind Bunta, mind Tankó küldhetne Csedőnek legalább egy-egy üveg konyakot, mert ha ő nem marad az asztalnál, akkor gyakorlatilag Jenő simán kinyilatkoztatta volna a tuttit. Mert az UKKSZ nem állította volna le. Nekik csak az volt fontos, hogy Lukács is szóhoz jusson.

Így legalább Jenőke is kapott egy két finom pofocskát, ami nagyon fájhatott, főleg, hogy egy "tapasztalatlan tacskó" jutatta azokat célba.

Szép volt Csedő!
avatar
György Sándor-Hunor
2012-06-07 23:27:38
Remélem megnyered Csedő minden remény benned van. Vicc ide vicc oda ezek már mind leszerepeltek, ideje olyan ember kezébe kerüljön a "sorsunk" aki valódi emberek közt mozog és nem csak papirról ismeri az emberek problémáit és nem csak a felső 10000s körökben mozog, mit tudván, h mi is kell e város lakóinak, ..... azok eddig is megvoltak és ezután is meglesznek. ideje kicsit velünk is foglalkozni, törődni. Munkahelyek kellenek, rendes fizetések, normális oktatási rendszer és korrupció mentes lét. Nem pedig üres fecsegés!!!!!!! 8órás bejegyzett munkaidővel 12-15 órákat dolgozni minimál bér alatt, kurvára jó ez az élet itt Székelyudvarhelyen!
avatar
Fokukac
2012-06-07 23:29:08
Szerintem Bunta nem (kicsit) fél Jenőtől...
Csak amióta Szász óriásplakátja felkerült a Hópehely vendéglő fölé, azóta éjszakánként még a közvilágitás is szünetel a környéken...

"Sötét idők ezek, de a legsötétebb árnyat is legyőzi a reggeli napfény." (A forrás c. film)
avatar
pejozsef
2012-06-08 00:50:34
polgar mester jeloltek vitaja
szerintem jo otlet jenotol hogy meg akarja venni az Ucecomot ha jol emlekszem o vett meg valami hazat potom aron hatha ezen a bizniszen is lehetne keresni egy kis zseb penzt igaz akkor azt nyilatkozta volt a vasar utan o nem ingatlan szakerto azert tudta 10xs aron meg venni a szekus hazat
avatar
szigetvari
2012-06-08 08:47:47
Igéret szép szó....
Ha valaki legfőbb erényének tartja, hogy betartja mindig amit igér és a megegyezett játékszabály ha rajtaveszt akkor is betartandó-akkor teljesen rendben van, hogy Tankó László és csapata nem vett részt, miután kiderült a feltételek nem teljesültek.
Hallgatva a megmaradt két felet, Csedő egy kedves élményt nyújtott, oldotta az amúgy ...r hangulatot.
Jenőt hallgatva fájdalom, hogy mi lett ebből a valamikor tisztánlátó, értelmes és realista emberből. Ő hiszi is amit most mesél...és amiket mesélnek neki emberei..Látszik, hogy egy másik dimenzióban él, mint anno a diktátor . Jenőke terjeszti a többiekrőla kis százalékokat és nem látja, hogy ő van a sor végén, mert az őszinte humorú Csedő fiú is lekerülte.
avatar
vogul
2012-06-08 12:51:14
re: aki hülye, az is marad
avatar
mihalyko29
ugyes ez a Jeno!!


Mihálykó, mihálykó, maradtál volna a trágyadomb mellett ... több hasznod lenne.
avatar
mihalyko29
2012-06-08 18:08:33
vogul:
Te egy nagy paraszt vagy!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."