Itthon » Társadalom

Az élhető város: Amit megcsinálunk, az szép lesz!

Javában zajlik az egykori moziterem felújítása, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola ügykezelésébe került helyiség folyamatosan szépül, de bővülni is fog.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

mozi-03
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 26., 14:33
1 hozzászólás. 

Az egykori Olimpia mozi nagyterme két éve került a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a Székelyföldi Filharmónia ügykezelésébe, s azóta kisebb-nagyobb felújításokat, átalakításokat végeztek-végeznek a teremben.

Jelenleg az ülőhelyeket cserélik, ez a munkafázis november tizedikén fejeződik be, de a folyamat nem áll le. Mint Bodurian Jánostól, az iskola igazgatójától megtudtuk,

háromszáz férőhelyesre bővítik a termet,

a munka néhány napja zajlik.

A filharmónia és az iskola jövőbeni rendezvényeinek helyszínén megnövelték a színpadot, kicserélték a padlót, kicserélik a székeket – a munka során kiderült, hogy mintegy száz szék használhatatlan, ezeket a bútorgyárban újra kellett csinálni, de Bodurian azt is hozzáfűzte, hogy padok, illetve padrendszer elhelyezése is lehetséges, szerepel az elképzelések között.

Ami a további elképzeléseket illeti, a munka nem áll le novemberben. Szükséges lesz még az öltözők megnövelése, a ruhatár kialakítása, a mellékhelyiségek renoválása, a kazánház felújítása.

Fél év is lehetne

Bodurian hangsúlyozta, hogy egyelőre ezek az elképzeléseik, de ez nem egyik napról a másikra fog menni, sajnos a mostani gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy mindez hamar megvalósuljon. Ha lenne pénz rá, akkor elméletileg egy fél év alatt minden elkészülhetne.

A felújítást az önkormányzati költségvetésből, valamint az iskola saját pénzalapjaiból végzik. „Amit megcsinálunk, az szép lesz!" – jegyezte meg Bodurian, hozzátéve, hogy helyi kisvállalkozókkal végeztetik a munkát, emiatt sokat tudnak spórolni a költségeken.

A rendezvények közül amit lehet, azt novembertől már az új teremben tartanák, de mind a Szent István-dísztermet, mind pedig a Művelődési Ház nagytermét igénybe fogják venni továbbra is. Az élhető város viszont gazdagodik egy jó minőségű kultúrteremmel.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gobemeditacio
2012-12-30 18:50:24
végre egy jó hír, elkelne több ilyen a portálon :-)
üdv
http://gobemeditacio.blogspot.ro/

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."