Itthon » Társadalom

Segítünk, hogy segíthess

A rászorulókon segíteni nem pénz, hanem jóakarat dolga. Te is tehetsz azért, hogy ne csak nevében legyen a szeretet ünnepe a karácsony.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

karácsonyi adományok
Sok szeretet elfér egy cipősdobozban is.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. december 04., 16:41
3 hozzászólás. 

Karácsony előtt számos szervezet és egyesület hirdet adománygyűjtést, karitatív akciót azért, hogy az ünnep idején minden családnak jusson betevő falat az asztalára és minden szegény sorsú gyermeknek jusson ajándék a fa alá.

Mi is jótékonykodhatunk: ajándékozhatunk kinőtt, de jó állapotban levő ruhát, cipőt, játékot, meséskönyvet és süteményt is. Segítünk, hogy segíthess gondolattól vezérelve összegyűjtöttük az udvarhelyi karácsonyi karitatív akciókat. Lehet választani, melyik a szívünknek kedvesebb. Ami fontos, csakis olyan dolgokat adományozzunk, aminek mi magunk is örvendenénk, ha kapnánk.

Egy ruha, egy mosoly

Tavaly nagy sikere volt az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) fenti címmel meghirdetett akciójának, így az idén is gyűjtenek ruhaneműt a rászorulóknak. A tennivalónk egyszerű, a használt, de még használható, jó minőségű ruháinkat csomagoljuk össze és vigyük el valamelyik gyűjtőpontba.

Ez lehet az UIET székhelye ( Városháza tér 7. szám), ahol keddtől csütörtökig 9-15 óra között tart a fogadóóra, de a középiskolákban erre kijelölt helyeket is felkereshetjük.

UIET, 1 ruha, 1 mosoly

A vidékiek is csatlakozhatnak, ők adományaikkal az UIET helyi tagszervezetéhez fordulhatnak. Az akció december 13-ig tart. Bővebb információkért érdemes felkeresni az UIET honlapját, lájkolni az Egy ruha, egy mosoly Facebook oldalt.

Jó tett helyébe jót várhatunk, ha Fortuna szeret bennünket, akkor az akcióban partner Notebook GSM jóvoltából egy 500 lej értékű, a mobiltelefon szaküzletben levásárolható utalványt nyerhetünk.

Repüljön a plüssmacid

Az udvarhelyi floorballosok harmadik alkalommal biztatják a szurkolóikat, hogy dobjanak egy plüssmacit a gyermekeknek. A Dobj egy macit! akciót idén is a Rákóczi Centerben szervezik meg, december 22-én, vasárnap.

dobj-egy-macit-logo-26

A tervek szerint délután 4 órakor kezdődik a karitatív dobálózás, részleteket, pontos információkat az akcióval kapcsolatosan jövő héten tesznek közzé a szervezők, tudtuk meg Csáky Gergelytől az akció egyik szervezőjétől.

Angyalbőrben az MPP

Kicsit viccesre sikeredett a felhívás, miszerint a „megunt vagy túlszaporodott" plüssjátékokat ajándékozzuk a szegény gyermekeknek, de eltekintünk a szó szaporításától, mert a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezetének a szándéka nemes.

Arra kérik a lakosokat, hogy a játékpolcon, szekrény mélyén porosodó plüssjátékokat gyűjtsék össze. és vigyék be a Kossuth utca 20. szám alatt levő irodába.  A karácsonyi meglepetésnek szánt adományokat december 20-ig várják szeretettel.

Ide süss

A Dr. Verestóy Attila Alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg az Egy boldogabb Karácsonyt! nevet viselő süteményes programot. Az önkéntesek segítségével lebonyolított program lényegét Nemes Melinda ügyvezető igazgató foglalta össze: egy tál házi süteménnyel karácsonyi hangulatot varázsolni olyan családok, magányos emberek otthonában is, akiknek nagy szükségük van az odafigyelésre, az ünnepek közeledtével.

Dr. Verestóy Attila Alapítvány, sütemények

A süteményeket december 16-án, hétfőn gyűjtik és készítenek belőlük vegyes, félkilós csomagokat, amit a Caritas munkatársai osztanak szét. Minden tál süteményt szívesen fogadnak a Városháza tér 5.szám alatt levő polgármesteri hivatalban, a szenátori irodában.

Nem gyűjt, de adakozik

A polgármesteri hivatal és a székelyudvarhelyi Caritas nem szervez adománygyűjtést, de ebben az évben is élelmiszercsomaggal lepik meg a városban élő időseket, szerény anyagi helyzetben levő családokat.

A Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi szervezete karácsony előtt viszi házhoz azokat a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat, amelyeket az október 11-ei Egymillió csillag a szegényekért akcióban összegyűlt pénzadományokból vásárolnak, így közel félszáz családnak teszik szebbé az ünnepet - tudtuk meg Sinka Arnoldtól, a Caritas munkatársától.

Cipősdobozban a karácsonyi mosoly

Ha valaki a csángó gyermekeknek akar örömet szerezni adományával, megteheti. Igaz, Csíkszeredába kell utaznia, ahol a Petőfi utca 39. szám vagy a Szék utca 155. szám alatt levő Caritas székhelyen szívesen fogadják a cipősdobozba csomagolt ajándékot.

Hogy mit lehet összecsomagolni? A romlandó élelmiszereken és a hasznavehetetlen tárgyakon kívül bármit, ami örömet szerezhet egy gyereknek. Például édességet, meséskönyvet, kifestőt, színes ceruzát, meleg sapkát, sálat, kesztyűt, pulóvert, játékot és karácsonyi üdvözletet is.

A december 2–13. között zajló akciót a Gyulafehérvári Caritas a Zöld Székelyföld Egyesülettel, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével közösen szervezi és bonyolítja le.

A felsorolt akciók csupán lehetőségek, adakozni nem kötelező. Segíthetünk másként is, akár úgy, hogy az idős szomszédunkat karácsony estéjén meglepjük egy tányér finom mákos kaláccsal.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Magor
2013-12-04 23:14:05
Reklám
Azért az szomorú, hogy az adakozásból egyesek reklámot csinálnak...500 lejt felajánlhatná a mobilos üzlet, ha már ilyen nagyvonalú, egy tényleg karitatív szervezetnek...

Tisztelet azoknak, akik tényleg komolyan gondolják!
avatar
ooloo
2013-12-05 08:17:32
re: Reklám
[quote=Magor]Azért az szomorú, hogy az adakozásból egyesek reklámot csinálnak...500 lejt felajánlhatná a mobilos üzlet, ha már ilyen nagyvonalú, egy tényleg karitatív szervezetnek...

Tisztelet azoknak, akik tényleg komolyan gondolják!


Ott a pont!!

Magánszemélyként két alkalommal vittem le autóval válogatott téli gyerek-ruhaneműt az egyik Kossuth utcai intézménybe, a nevet sem mondtam meg....
Nem azért hogy kérkedjek, (csak ha már igy irtad) az értéke jóval(!) nagyobb 500 lejnél...

Áldott Ünnepeket mindenkinek!
avatar
S.K.
2013-12-05 12:10:44
Jokivansag...
Draga szeretet lángot éltető társak!Az igaz szeretet a szívünkben van elrejtve;ezt semmilyen "túlokoskodás"&anyagi javak halmozása nem morzsálhatja szét.Amíg a Fold kerek,mindig születnek olyan lelki emberek,akik a Szeretet igaz lángját hordozzak.Ok szelídebbek&bárhol megjelennek,picinyt elmelegedünk a közelükben.Amikor mindenki találkozik ilyen szeretet lángot éltető emberrel,akkor rá jön,hogy az igaz ajándékozás a szeretet,amivel átadja és a láng ahogy átveszi a szeretetre vágyó másik ember.Anyagi&földi javakra mindenkinek szüksége van.Mégis úgy szeretet-teljesebb a gyarapodás,bármilyen téren,ha őszinte szelíd szívből jön[és az lehet;forró vagy heves,vagy lángoló,jókedvű,vagy szelíden szerény,mindenik ugyanazt hordozza;A SZERETET LÁNGJÁT" MERRY CHRISTMAS&HAPPY NEW YEAR FOR ANYONE,ARROUND THE EARTH. FELIZ NAVIDAD,Y PROSPERO NUEVO ANYO POR TODOS CORAZONES;CHICOS Y CHICAS,MORENO Y MORENAS,HOMBRE Y MUJERES"VIVA LIBERTAD E AMOR...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."