Itthon » Társadalom

Könnyezett a Gábor gyerek a tárgyaláson

Halasztottak a Gábor család kontra bethlenfalvi lakosok perben. Gábor Róbert szégyelli az ügyet.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

fotó: P. E. É. /archív
fotó: P. E. É. /archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. április 17., 09:56
5 hozzászólás. 

Ismét megtelt a tárgyalóterem a Gábor család és a bethlenfalvi lakosok perének tárgyalásán, melyen tizenhét rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolják az alpereseket. Gábor Dénes nem jelent meg, a vádlottak padján ült viszont Róbert nevű fia, aki tárgyalóterembe való belépése után megcsókolta tetoválását.

A tárgyalóterem jobb oldalán a Gábor család hozzátartozói ültek, akik most jóval nagyobb számban jelentek meg, mint az előző alkalmakkor. Sok nő és kisgyerek volt velük, Gáborné az ünnepi alkalomra piros kisestélyit vett fel a fényes-prémes lakkabát alá. A bethlenfalviak és támogatóik száma egy picit csökkent, ők középen és a baloldalon foglaltak helyet.

Szégyelli magát

A tárgyalás Gábor Róbert és Mălăieșiu Ramona bírónő szóváltásával kezdődött, és igazából azzal is ért véget.

Ha jól értettük a morajlásban, a bírónő megengedte, hogy szabadon, bilincsek nélkül védekezzen, cserébe azt kérte, hogy ne cirkuszoljon. A cirkusz és a feszültségkeltés elkerülése fontos szempontja lehetett a bíróságnak, mert az előző tárgyalásokkal ellentétben most azt is megtiltották a biztonsági embereken keresztül, hogy az előtérben fotózzunk.

A tárgyalás magyar nyelven zajlott – volna –, hogy az összes résztvevő megértse. A Gábor-szülők ügyvédje, Moldovan Mihály biztosította a bíróságot arról, hogy mind a magyar, mind a román nyelvet beszéli.

Mielőtt azonban felolvasta volna a bíró a vád szövegét, hogy miért is kell a Gábor családnak a bíróságon megjelennie, Róbert papírzsebkendővel szemeit törölgetve felvetette, nem elégedett a hivatalból kirendelt ügyvédekkel, és szeretne ügyvédet fogadni. A hivatalból kirendelt ügyvédek erre megkönnyebbülten lélegeztek fel. A tárgyalást követően fél füllel hallottuk, hogy próbálnak meggyőzni ügyvédeket, vállalják el a képviseletüket, de azok kategorikusan elutasították.

Mint megtudtuk, előzőleg azért halasztották a tárgyalást, mert a hivatalból kirendelt ügyvédek visszamondták a megbízatást.

Gábor Róbert még előrebocsátotta, többször is megjegyezve, hogy szégyelli az ügyet, és a székelyudvarhelyi bíróság elfogultságára hivatkozva kérni fogja, hogy más helyszínen tárgyalják azt. A bírónő május 15-ét jelölte meg a következő tárgyalás időpontjául.

Halasztásra játszanak

A tárgyalás mindössze 7 perc alatt zajlott le – a kővel a gyomrukban érkező bethlenfalviak közül valaki meg is jegyezte, hogy „macskaszart sem ért ez a tárgyalás".

Marosi György ügyvéd a tárgyalást követően elmagyarázta védenceinek, hogy a vádlottak a halasztásra, kifárasztásra játszanak. Abban reménykedhetnek, hogy a felperesek feladják a harcot. Törvényes lehetőségük van erre, valószínű, hogy ezért is nem választották a Gábor-fiúk is ugyanazt az ügyvédet, mint a szüleik, hogy ezt a „hivatalból ügyvédet kérünk, aztán mégsem" kártyát ki tudják játszani.

Gálfi Árpád a bíróság folyosóján lelkesítő beszédet mondott a kissé csalódott bethlenfalvi csapatnak: biztatnunk kell egymást, nem lebeszélnünk, és ha elkezdtük, végig kell vinnünk az ügyet, mert példát kell mutatnunk a közösségnek.

Azt is elmondta, hogy több, a bíróságon most meg nem jelent civil is támogatja őket, az adománygyűjtő számlán gyűl a pénz. Nemcsak banki átutalással lehet anyagilag támogatni a bethlenfalvi lakosokat, ha valakinek nincs ideje elmenni a pénzintézetbe, hanem személyesen is át lehet adni az összeget Gálfi Árpádnak, aki feljegyzi az adakozók nevét és személyi számát, majd beteszi a pénzt a bankba.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-04-17 21:32:05
ki fogad velem, hogy a vegen a ciganyok fognak a markukba röhögni es nem a magyarok?
Rekesz sör, hogy ciganybal lesz
avatar
Bunta Levente
2015-04-19 14:40:21
Nem fogadás kérdése.
avatar
jutacs
2015-04-19 22:08:00
Persze, hisz a varos totalisan tehetetlen, a vegeredmeny boritekolt.
A varosnak köti a kezet a törveny.
A brazilok meg szemberöhögik azt is, meg Önt is.
Mint eddig.
avatar
jutacs
2015-04-20 21:19:22
Nyilvanvalo es szomoru teny, hogy, amennyiben meg egyszer Bunta Ur a jelenlegi kurzus utan labdaba akar rugni Udvarhelyen, kövesse Szasz Jenö peldajat es a felszinen maradashoz dörgölözzön elödje mentorahoz, mert amit eddig produkalt az halvanyrozsaszerüen edeskeves az ujravalasztashoz.
A tanacsot megköszönni raer 2 ev mulva
avatar
otto9876
2015-04-21 16:18:44
Ideje volt!
Végre jutacstól is egy normális vélemény.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."