Itthon » Közélet

Öt percig tárgyalták a Gábor család ügyét

Kisebb tömeg gyűlt össze a bethlenfalvi lakosok és a Gábor család öt tagjának tárgyalása előtt a székelyudvarhelyi bíróságon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Hétfő a bíróságon
Hétfő a bíróságon
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. március 09., 09:59
0 hozzászólás. 

Rövidre sikeredett a Gábor Dénes, Ötvös Eszter, Gábor Róbert, Gábor Zsolt és Gábor Szabolcs ellen indított igazságügyi eljárás soron következő tárgyalása, melyben a felsorolt személyeket nyolc sértett 17 rendbéli bűncselekmény, köztük lopás, fenyegetés és rongálás elkövetésével vádolja. Hétfő reggel kilenc óra tájban mintegy 20-30 személy gyűlt össze, hogy jelenlétével a sértett feleket támogassa.

A felperesekkel ellentétben, akik megjelentek, Gáborék részéről csak a családanya és egyik fia, Szabolcs jött el a tárgyalásra ügyvédük kíséretében.

gabor3

Az alperesek közül az apa és a másik két fiú nem vett részt a tárgyaláson, utóbbiak börtönben vannak. Gábor Zsolt a marosvásárhelyi büntetésvégrehajtó intézetben 2 éves és 6 hónapos büntetését tölti, másikuk, Gábor Róbert előzetes letartóztatásban van Csíkszeredában.

A tárgyaláson Gábor Szabolcsot felszólították, hogy vegye ki a kezét a zsebéből, majd Gáborék nevében Moldovan Mihály ügyvéd halasztást kért arra hivatkozva, hogy ő csak a szülőket képviseli, a két fiú mellé a bíróság utaljon ki hivatalból védőügyvédet. A bírónő eleget tett a kérésüknek, a következő tárgyalást április 3-ra tűzte ki.

gabor6

A halasztásra azért volt szükség, mivel a legutóbbi tárgyalás óta a vádlottak egy része nem szabadlábon védekezik, a törvény szerint ide kell szállítani őket, hogy jelenlétükben tárgyalják ügyüket, és védőügyvédet kirendelni melléjük, aki hivatalból képviseli őket. A szabadságvesztésre ítélt személyeket azonban csak minden hónap első péntekén szállítják a székelyudvarhelyi bíróságra, ezért a tárgyalások időpontja ezentúl ezeken a napokon lesz – magyarázta a tárgyalást követően a sértett feleket képviselő Marosi György ügyvéd.

Moldovan Mihály, aki az ügyben vádlottként szereplő Gábor Dénest és Ötvös Esztert képviseli, hasonlóképp nyilatkozott, az ügy várható kimeneteléről és álláspontjukról azonban nem árult el semmit. Ötvös Eszter kérte az ügyvédet, hogy ne is nyilatkozzon, ő sem mond semmit, kérdezzük inkább Gálfi Árpádot, aki „néptanácsos", és jobban tudja, hogy mit hazudozott, hogy "eltűntesse őket még a föld színéről is".

A tárgyalással egy időben zajlik a Gábor család közterületekre törvénytelenül épített ingatlanainak bontása.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."