Itthon » Társadalom

A rendőr nem tudja, fenyegetés volt-e

Használhatatlan rendőrségi felvétel, magyarul nem értő rendőr, halandzsázó szemtanú – ezek jellemezték a mai Gálfi-pert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Bíróság
Fotó: Kakasy Botond (Archív)
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. szeptember 30., 18:56
4 hozzászólás. 

Minden hónap első péntekén tárgyalják a nyolc bethlen-, illetve kadicsfalvi, Demeter Ernő bántalmazásos, valamit Gálfi Árpád két fenyegetéses ügyét a Gábor családdal vagy annak valamelyik tagjával szemben. A 11 eseten kívül e hét szerdán is tárgyalás volt, a mai tárgya még az a decemberi eset volt, amikor Gábor Róbert megfenyegethette Gálfi Árpádot a rendőrség épületében.

A mai tárgyaláson két tanút hallgattak ki. Az egyik a feltételezett tett elkövetésének napján szolgálatot teljesítő rendőr, Cramba Vasile volt, a másik a vádlott által javasolt személy, aki az ők állításuk szerint szintén jelen volt, és el tudta volna mondani, hogy mi történt – tájékoztatott Marosi György, a felperes ügyvédje.

Elveszett a személyi, de megkerült a másolat

Az eddigi bizonyítékok alapján az derült ki, hogy Gábor Róbert egyedül ment a rendőrségre. Végül mégis kihallgatták a vádlott által megnevezett tanút, de az sem indult egyszerűen. Olyan abszurd esemény húzta el a mai tárgyalást, mint például az, hogy nem volt a tanúnál a személyazonossági igazolványa. Arra hivatkozott, hogy otthon felejtette, de amikor mondták, hogy menjen haza érte, akkor azt közölte, felesleges, mert elvesztette. Amikor a bíró érdeklődött, hogy a jelenlévők közül valaki tudja-e igazolni a tanú személyazonosságát, az ügyész jelezte, hogy neki régi „ügyfele" az illető, majd elment, és egy folyamatban lévő nyomozati iratcsomóból kivette a tanú személyazonossági másolatát.

Így végül sor kerülhetett a kihallgatására, de összefüggéstelenül, és nem a valóságnak megfelelően nyilatkozott – mondta Marosi.

A rendőr nem értette mit beszélnek

A szolgálatot teljesítő rendőr vallomása is érdekes volt. Bevallása szerint nem tud magyarul.

„A rendőr azt vallotta, mivel nem tud magyarul, nem értette a szavak értelmét. Ő csak annyit tudott mondani, hogy hangosan beszélgettek. A mi információink szerint tud magyarul" – mesélte az ügyvéd.

Marosi elmondása szerint váratlanul érte a tanút, amikor arra kérte, hogy ha nem értette a beszédet, akkor mondja el, miről árulkodott a testbeszéd, a gesztikulálás, az arckifejezés, hisz az univerzális. A tanú zavarba jött, de továbbra sem erősítette meg a fenyegetés tényét, csak annyit mondott, hogy hangos beszélgetés volt.

Nincs használható kamerafelvétel

„Kértük, hogy a rendőrség, küldje el a megfigyelő kamera felvételét. Azt válaszolták a bíróságnak írásban, hogy nincs használható felvétel" – mesélte az ügyvéd.

Az ügy újabb tanúk kihallgatásával folytatódik október 28-án. Akkor ugyancsak a vádlott által megnevezett újabb tanút hallgatják ki, aki szem- és fültanúként tud beszámolni az eseményekről. Gálfi Árpád szerint nem volt az esetnek más tanúja.

De még azelőtt, október 2-án, pénteken újra megtelik a tárgyalóterem, akkor a nyolc bethlenfalvi kontra Gábor család esetét tárgyalják, valamint Demeter Ernő bántalmazását és Gálfi Árpád további két alkalommal történt megfenyegetését.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2015-09-30 20:20:58
Ilyenkor teszem fel a kérdést, hogy mi a túróért kell minden évben lehozni egy cikket a MAGYAR alparancsnokkal vagy szóvívővel vagy rendőrkutyával vagy bánom is én hogy mivel ahol azt szajkózza a kalapos suttyó, hogy ők értünk vannak és mindent nyugodtan kell jelenteni. Vannak a lófaszt...több cikket ne hozzatok le ahol a rendőrség magát mosdatja.
avatar
guguka
2015-09-30 20:55:30
Takarodjon a francba a városból az ilyen ember... szégyellje magát jére is, és a rendőrparancsnok is.
Ezúttal bebizonyosodott, hogy hiába próbálják mindig az ügyészre kenni a tehetetlenségüket, a rendőrség a legnagyobb hibás azért, hogy ebben a városban ilyen állapotok uralkodnak.
Lassan megérett egy flashmob a rendőrség elé, felhívni mindenki figyelmét arra, ami ebben a városban zajlik.
avatar
guguka
2015-09-30 20:58:28
...és nyugodtan, csináljatok egy rövid interjút ismét a rendőrfönökkel, hogy mi is folyik odabent az örsön, ne csak évente egyszer örvendezzen, amikor elkapnak pár hónap nyomozás után egy pincetolvajt hetvenöten.
avatar
hunikovacs
2015-10-01 11:32:38
akinek nem volt eddig tiszta,hogy kiért és miért van a rromán rendőrség Udvarhelyen,az most láthatja a dolgokat úgy,ahogy vannak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."