Itthon » Társadalom

Csoda történt! Senki nem káromkodott a Gábor-peren (videó)

Csak kétszer-háromszor hangzott el, hogy a „A fejedet levágom!". Most láthatod, hogy köszön el Gábor Róbert egy tárgyaláson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Búcsú a bíróságon, képernyőfotó
Búcsú a bíróságon, képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. február 10., 15:31
1 hozzászólás. 

Gábor-perre ébredtünk szerda reggel. Ilyenkor tanácsos két nappal előre reggelizni, hisz válogatott trágárságok zúdulnak már reggeliben a bíróságon tartózkodókra. Figyelték már, hogy az itteni ügyvédek, legalábbis akiket ezeken a tárgyalásokon látunk, nem kövérek?

De ma csalódnunk kellett várakozásunkban, ugyanis az egyórás késéssel kezdődő Gábor-peren nem jelentek meg a vádlottak. A Gálfi Árpád kontra Gábor Róbert pert tárgyalták, amelyet csak „Gálfi Árpád megfenyegetése a bíróság épületében" címen szoktunk emlegetni, de az igazságszolgáltatási eljárás miatti bosszú besorolást kapta az ügy.

Gálfi Árpádot június 19-én fenyegette meg Gábor Róbert a bíróság épületében, erről szóló cikkünket írásunkat itt találják meg. Két tanút hallgattak meg, két újságírót, akik jelen voltak az eseményen.

Először Jánosi Andrást, az Udvarhelyi Híradó Kft. munkatársát szólította Ciobanu Ana Maria bíró. Jánosi felesküdött a Bibliára, majd elmondta, hogy mire emlékszik arról az ominózus napról. A tárgyaláson újságíróként vett részt, az ülés után az előtérben álldogált Gálfi Árpád és Egyed Zoltán társaságában, amikor kijött a teremből Gábor Róbert, és elkezdett káromkodni, kiabálni nekik. Megfenyegette Gálfi Árpádot és családját. "Levágom a fejedet! "– ezt kiáltotta Gábor Róbert.

Jánosi nem emlékezett pontosan, mikor történt az eset, 2015 nyarát jelölte meg hozzávetőlegesen időpontként. Mint elmondta, Gábor Róbert azután a lépcsőhöz ment, elindult lefele, majd megfordult, és visszalépett körülbelül kettőt, és újra fenyegető hangnemet használva kiáltott Gálfira, ugyanazokat a szavakat használva mondta, hogy levágja a fejét, megöli, és ütésre utaló mozdulatokat tett. Gálfi Árpád próbálta lecsendesíteni Gábor Róbertet. Gábor azt is kiabálta, ha Gálfi nem indít ellene pereket, nyugodtan élhetett volna.

Nézzenek oda!

Ezután Egyed Zoltán, alias Ufó kollégánk jöhetett be a terembe. Ő sem emlékezett pontosan, mikor történt a fenyegetés, de említette a bírónőnek, hogy valamikor az első tárgyalások alkalmával, amikor még több újságíró is követte a témát. Videófelvételt készített az esetről, amelyet átadott a rendőrségnek, ezen látszik, hogy mikor történt a dolog.

Ufó elmondta, a bíróság előterében, ahogy kijöttek a teremből, baloldalt a bethlenfalviak álltak meg, jobboldalt Gáborék. Gábor Róbert valami olyasmit mondott, hogy le kell mennie, mert undorodik. Ufó is hallotta, hogy Gábor Róbert megfenyegeti Gálfit, a „Levágom a fejed" mondatot, majd látta, hogy elindul a lépcsőn, és visszatér, de már nem emlékezett, hogy mit mondott visszafele jövet, de biztos, hogy valami csúnyát, mert nem telik el úgy öt perc, hogy ne hangozzék el valami trágárság vagy érdekes mondat a szájából. Nem mondott csúnyábbat akkor sem, mint máskor. Ufó azzal nyomatékosította ezt, hogy őt magát és a többi újságírót is megfenyegette. Gábor azt mondta neki, hogy összetöri a fejét a szemüvegével együtt, porrá zúzza, kicsinálja.

Az ügyész és Gálfi ügyvédje, Bugarschi Dalma kérte, hogy a bizonyítékok alapján ítéljék el Gábor Róbertet, melyekből kiviláglik, hogy Gábor Róbert visszaesőnek számít a bűncselekmények elkövetésében, nem tud beilleszkedni a társadalomba, és nem fog megváltozni a viselkedése.

Az ügyben február 24-én hirdetnek ítéletet.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2016-02-11 07:28:50
:)
Senki sem emlékszik mikor történt, habár van egy videofelvétel amelyen szépen látszik az időpont... :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."