Itthon » Társadalom

Csinosíthatod a folyópartot

Faültető és folyópart-takarító akciót szervez az udvarhelyi polgármesteri hivatal. Ne hagyd, hogy csak a gyerekek szedjék szemetünket!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Tavaly a gyerekek vitték el a pálmát. Idén a nagyok is segíthetnének
Tavaly a gyerekek vitték el a pálmát. Idén a nagyok is segíthetnének
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 17., 15:23
0 hozzászólás. 

A városi parkból indul el az idei, környezettudatos szemléletmódra nevelő udvarhelyi program: ennek első, a víz világnapja alkalmából megszervezett akciója ugyanis ott kezdődik meg péntek délelőtt.

Az udvarhelyi polgármesteri hivatal közleménye szerint délelőtt tizenegyre várják az érdeklődőket a sétatérre, ezt követően a város területén megtisztítják a folyók partjait, illetve fákat ültetnek.

A tavalyi akcióhoz mintegy kétszáz kis önkéntes csatlakozott, akik valódi hivatástudattal végezték a piszkos munkát. A nap végére megdöbbentő mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze.

Az idei akcióhoz előreláthatóan a Bethlen Gábor Általános Iskola, a Tompa László Általános Iskola, a Kós Károly Szakközépiskola, az Orbán Balázs Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola, a Marin Preda Elméleti Líceum, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, valamint a Bányai János Műszaki Szakközépiskola diákjai és tanárai csatlakoznak.

Rajtuk kívül is bárki beszállhat az akcióba, amelyhez hasonlót egy hónap múlva, a Föld napja alkalmából is szerveznének. A megmozdulás további két időpontja a június 5-ei környezetvédelmi világnap, illetve a szeptember 16. és 22. közötti Mobilitás hete.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."