Itthon » Társadalom

Megérkezett a maratonfutó lelkész

Nagygalambfalva testvértelepülésének lelkésze, Czapp József 500 kilométert futott, hogy segíthessen a falu templomának restaurálásában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Czapp Jozsef
Czapp József, fotó: Bálint Hajnal
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. augusztus 18., 10:19
0 hozzászólás. 

Ünnepséggel fogadták Nagygalambfalván szerdán Czapp József mikepércsi református lelkészt, aki egy 500 kilométeres hosszútávfutás során gyűjtött adományokat a falu Árpád-kori református templomának felújítására.

A maratonfutó lelkészhez mintegy száz nagygalambfalvi szaladó csatlakozott az utolsó, ötszázadik kilométerre. A futókat harangszóval, rezesbandával és ünnepi műsorral várták a falu főterén.

Czapp József április 29. és május 15. között 499 kilométert futott Magyarország területén, hogy felhívja a figyelmet a reformáció ötszázadik évfordulójára és adományt gyűjtsön a nagygalambfalvi református templom felújítására. Hosszútávfutása utolsó kilométerét tette meg a falu határában.

A lelkész megérkezése előtt az MTI-nek elmondta, csaknem 1,1 millió forint adományt sikerült gyűjtenie Nagygalambfalva számára, amelyet kedden utalt át az egyházközség bankszámlájára.

"Úgy látom, hogy a mozgással, a futással sokkal több ember figyelmét tudtam felhívni nagyon komoly tartalmakra, mint ha a szokásos rítus szerint a szószéken, palásttal a vállamon hirdetem Isten igéjét. Az Úristen több lehetőséget adott a kezünkbe az emberek elérésére. Ez egy jó lehetőség" – nyilatkozta a lelkész.

Kányádi György nagygalambfalvi református lelkész az MTI-nek elmondta, a 13. században épült, felújításra váró templomuk belső falán egy olyan freskó is található, amelyet még nem restauráltak. Hozzátette, az egyházközség ezután dönt arról, hogy a freskó restaurálására vagy a templom felújításának, karbantartásának más részleteire fordítja az adományt.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."