Kultúra » Alter

Vers és tengerzúgás köszönti a magyar kultúrát

A bőség zavarával kecsegtet a Magyar Kultúra rendezvénysorozatának január 23-i, szerdai programja. Lássuk, halljuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

tengeri sugallatok, kolumbán antal józsef
Mit sugallt a tenger? A képtárban nyíló szoborkiállítás a megmondója. .
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 23., 11:50
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum középiskolásoknak szervez bútorfestést a Kossuth utcai irodában. A kézműves foglalkozás, amelyen szakembertől lehet ellesni a mesterség alapjait, 17 órától kezdődik.

Ugyancsak 17 órától kezdődik a Tamási Áron Gimnázium Nyirő József-dísztermében az Udvarhelyszéki népdalvetélkedők döntője, amelyen az oroszhegyi, bögözi, etédi, farkaslaki és a székelyudvarhelyi Hajnalcsillag akar lenni vetélkedők I-V. osztályosai mérik össze tudásukat. A vetélkedőt a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Cimbora Gyermekek Klubja közösen szervezi.

Akinek kedve van kiruccanni, vegye célba Farkaslakát, ahol Kék-arany vagy piros-fekete címmel Mihály János történész mutatja be a különböző korokban használt székely zászlókat. Az előadás 18 órától kezdődik a Római Katolikus Egyházközség hittantermében.

A képzőművészetek kedvelőinek érdemes betérni a Haáz Rezső Múzeum Képtárába, ahol 18 órától egy érdekes szoborkiállítás megnyitóját tartják: Kolumbán-Antal József Tengeri sugallatok címet adta munkáinak, amelyeket Veres Péter muzeológus, a kiállítás kurátora méltat.

A napot a G. Caféban is befejezhetjük. A kultúrkocsmába 19 órától fiatal, tehetséges udvarhelyi középiskolás tollforgatókat verbuvált össze az UFF. A vers esten a diákok saját szerzeményeiket és kedvenc verseiket olvassák fel. Ha ráérünk, hallgassuk meg őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."