Kultúra » Alter

Nem mond csütörtököt a kultúra

Könyvbemutató, népdalvetélkedő és dokumentumfilmek - tartalmas a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat csütörtöki programja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

szekelyseg tortenete, könyv
A székelység története című könyvet városunkban is bemutatják.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 24., 11:38
0 hozzászólás. 

Aki még nem ismeri, most kézbe veheti A székelység történetét. A kiadványt január 24-én, csütörtökön 17 órai kezdettel mutatják be. A könyvbemutatót a Városháza Szent István-termében tartják. A diákoknak, szülőknek és a székely nép történelme iránt érdeklődőknek egyaránt hasznos, hiánypótló (tan)könyvet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke méltatja és dr. Hermann Gusztáv Mihály történész, egyetemi adjunktus ismerteti. A rendezvény házigazdája Bunta Levente polgármester lesz. Fellépnek András Ildikó (ének) és Péter Éva (zongora) a Székelyföld Filharmónia tagjai.

A Tamási Áron Gimnázium dísztermében a VI-XII. osztályosok vetélkedőjével folytatódik 17 órától az Udvarhelyszéki népdalvetélkedők döntője. A tét nem kicsi: a legjobb énekesek április 4-én a Székelyföldi Népdalvetélkedő döntőjébe jutnak.

A könyvtár audiovizuális termében három, Udvarhelyszéket más szemszögből bemutató dokumentumfilmet mutatnak be. A 19 órától kezdődő vetítés premier értékű, első ízben láthatjuk Fecső Zoltán: Udvarhelyszék természetvédelmi területei, Fábián Kornélia: Az Isten háta mögött (Élet az udvarhelyszéki tanyákon) és Jakab Ervin: Nagy-Küküllő a forrásvidéktől Balázsfalváig című filmjét.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."