Kultúra » Alter

G. Feszt: egy hét múlva elindul a kultúr-üzem

Két nappal több lesz, szabadtéri színpadon is koncerteznek majd, illetve élőben is lehet nézni az interneten. Jövő pénteken rajtol a G. Feszt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

kiscsillag
A Kiscsillag zárja a tíznapos G. Fesztet Fotó: kiscsillagzenekar.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. április 11., 13:59
1 hozzászólás. 

A bukaresti Robin and the Backstabbers április 19.-i, pénteki koncertjével megkezdődik a G. Feszt elnevezésű kulturális fesztivál, ami a tavalyi nyolc után idén tíz naposra bővül. Két szabadtéri koncert is lesz, a könyvtár előtti téren április 21-én, vasárnap a G. Egyesület melletti másik szervező, az UIET vasárnapja lesz.

Ezen udvarhelyszéki, illetve más Hargita és Kovászna megyei pályakezdő együttesek lépnek fel (a fellépők sorrendje még nem végleges), a napot a színpadon a Kecskemét Jazz Orchestra zárja, illetve a G. Caféban a Dé Lá Funk tart levezető bulit. A fesztivál egyik „nagycsillaga", a Kiscsillag április 28-án este szintén a szabadtéri színpadon lép fel, ez lesz a fesztivál zárókoncertje.

A szervezők részéről elhangzott, hogy idén az összes koncertet élőben lehet nézni a fesztivál holnapján, s az sem mellékes, hogy nemcsak rangos zenei koncertek, hanem színházi és irodalmi rendezvények is lesznek: a marosvásárhelyi művészeti főiskola koreográfia szakos hallgatóinak összesen négy előadása lesz, de irodalmi esteket is beiktattak a programba, illetve népzene-történeti előadás és könyvbemutató is lesz.

A részletes programot meg lehet tekinteni itt, s mint Bihari Lóránt, a fesztivál egyik szervezője korábban elmondta, az is fontos, hogy az ugyanebben az időben, de nem a G. Feszthez tartozó udvarhelyi koncertekkel (Csík Zenekar – április 20. és Péterfy Bori and Love Band – április 26., mindkettő a művelődési ház nagytermében lesz) nem fognak egybecsúszni.

Antal Lóránt UIET elnök azt is közölte, hogy az UIET vasárnapon fellépő zenekarok produkcióit egy zsűri fogja végignézni, s az általuk kiválasztott egyetlen dalra a későbbiekben videoklippet forgatnak. Tavaly a fellépők egy-egy felvételt készíthettek egy kolozsvári stúdióban, ezek később egy válogatáslemezen jelentek meg.

A fesztivál egyik promó-arca az uh.ro fotósa, Csedő Attila, az arculatot Kovács Szabolcs tervezte – gyakorlatilag minden készen áll ahhoz, hogy jövő héttől Székelyudvarhely egy újabb színvonalas fesztiválnak vágjon neki.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szattilasz
2013-04-12 22:41:50
nem jó a link a youtube-hoz...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."