Kultúra » Alter

Olcsóbb a sör, ha olvasol

Nem vicc, az igazgató mondta: tíz százalékos kedvezményt kapsz három kocsmában, ha támogatói kártyád van a könyvtárban. S ez még nem minden.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

keszkartyaJO
Az első támogatói kártya jön ki a speciális nyomtatóból
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. október 15., 14:10
0 hozzászólás. 

A városi könyvtárt támogatói kártyát mától már lehet igényelni, néhány perc alatt el is készítik – Szőcs Endre igazgató szerdán délelőtt mutatta be, hogy a felnőtteknek 15, gyerekeknek 7,5 lejbe kerülő kártya milyen kedvezményeket nyújt.

A szemüveg sem akadály

A 2014. október 14-ig érvényes, bankkártya méretű igazolvány például egyszeri 50%-os kedvezményt nyújt a Haáz Rezső Múzeum időszakos kiállításaira. Minden gyereknek évente egyszer ingyenes strand- és korcsolyapálya-belépő jár.

A Bagolyvár könyvesbolt állandó, 10%-os kedvezményt nyújt vásárláskor, a filharmónia, a színház és a táncműhely 50, 30 és 50%-os kedvezményt ad az előadásokra, előzetes egyeztetés alapján.

Olyan cégek is támogatják a a könyvtárt, mint a Habos Plusz kft.: gumiabroncs vásárlásánál darabonként 5-5 lej kedvezmény jár évente, az Optika 88-nál pedig szintén egyszeri 10%-os kedvezmény jár a szemüvegre.

A Korall üzletben a felnőttek az elektronikai cikkekből, illetve a bizsukból, a gyerekek pedig a papíráruból egyszeri 10%-os árengedményt kapnak, ugyanez a Farkas Fotónál a fényképelőhívásra érvényes. A Legendárium-termékeket is ugyanilyen kedvezménnyel lehet megvenni, az éves SZKC-bérlet árából pedig tíz lejt lehet megspórolni jövő augusztusban.

A Vidéki Pékség évente egyszer egy tortára ad 10%-nyi kedvezményt, a G. Caféban, a Líra Kávézóban, illetve a Park Vendéglőben pedig egész évre állandó a 10%-os árengedmény. A kedvezményekhez egy sor kupon jár, ezeket az érvényesítéskor az adott cégnél kell leadni.

A kártyákért befolyó pénzösszeget a könyvtár kizárólag újkönyvek beszerzésére fordítja.

Bekötik a szétesett könyveket

Szőcs Endre további újdonságokat is bejelentett: nyár óta van új könyvkötője a könyvtárnak, ami szolgáltatást is végez: a széthullott könyveket restaurálás nélkül egy megegyezett árért bekötik, ugyanakkor diplomatartókat is készítenek.

kotottkonyvekJO

Szép születésnapi ajándék lehet a különböző borítókkal kivitelezett újságcikk-gyűjtemény: ezt a szolgáltatást más könyvtárak már régebb végzik, most náluk is megvan a lehetőség rá.

Az illető születése napján megjelent újságcikkekből (ha egy bizonyos kiadvány nincsen meg a könyvtárban, azt is be tudják szerezni) jó minőségű papírra ízléses kollázst készítenekkülönböző borítókkal (vászon, bőr, stb). A legolcsóbb, vászonkötésű, fényképes, feliratozott füzet 49 lejbe kerül.

Turkáló nyílik a könyvtárban

Újdonság a könyvturkáló, ami szintén október 15-től működik egy meghatározott program szerint: hétfőn és pénteken 10 és 12, kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között egy erre a célra átalakított helyiségben a kölcsönzőben nem használt, megmaradt, adományozott, régi és új köteteket meg lehet vásárolni.

konyvturkaloJO

Egyszerre négy könyvet lehet megvenni (jelzett időpontban a kölcsönzőből kell egy könyvtárost hívni), a vásárló saját belátására van bízva az ára, de minimum 1 lej egy kötet.

Természetesen a megunt, nem használt, porfogó köteteinket a könyvtárnak adományozhatjuk, amiből vagy kölcsönözhető könyv lesz, vagy pedig a turkálóba kerül.

Ne lopd el, vidd vissza!

A könyvkölcsönzés szigorúbb lesz ezentúl: egyszerre négy kötetet lehet kölcsönözni 30 napra, ezt közös megbeszélés alapján további harminc nappal meghosszabbítják, újabb 30 nap után könyvenként naponta 0,25 lej késedelmi díjat számolnak fel, viszont kilencven napon túl a könyv eltulajdonítottnak minősül, és lopásért ügyészségi feljelentést tehetnek.

„Ki kell mondani, hogy főleg főiskolások visznek el úgy szakkönyveket, hogy soha nem kerülnek vissza" – jelentette ki az igazgató, hozzátéve, hogy nem a büntetés a céljuk, hanem az, hogy a könyvek visszakerüljenek a könyvtárba.

Az elveszett vagy megrongált kötetek árának dupláját kell kifizetni, vagy egy hasonló értékű könyvvel kell pótolni az intézmény állományát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."