Kultúra » Alter

Nem engedik felhígulni a G. Fesztet

Habár az önkormányzat előzőleg nem támogatta, aztán mégis, a G. Feszt harmadszorra is színvonalas rendezvényeket ígér. Tíz nap, tizenkét koncert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Oigan, Kumm
A Kumm együtessel nyit a G. Feszt jövő pénteken
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. április 15., 12:29
0 hozzászólás. 

Tíz napig tartó kulturális fesztivál kezdődik április 25-én a G. Egyesület és az UIET szervezésében – az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Szentimre utcai G. Café ad otthont a koncerteknek és az előadásoknak, irodalmi esteknek, ismét lesz szabadtéri színpad és a Művelődési Házban is lesznek programok.

sajtaj

Antal Lóránt és Bihari Lóránt | Fotó: Csedő Attila

„Kicsit szomorú vagyok, mert az eddigi információink szerint Székelyudvarhely önkormányzata úgy döntött, hogy nem támogatja a G. Fesztet. Reméljük, hogy a negyedikre sikerül olyan konszenzusra jutni, amelynek értelmében a város számára is fontos lesz az, hogy egy ilyen, tíz napig tartó kulturális fesztivál helyszíneként szolgáljon Székelyudvarhely" – adot hangot fájdalmának Antal Lóránt, a fesztivál egyik főszervezője az eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón.

Színház a kocsmában

A G.-ben három irodalmi est lesz, ebből kettő a slam poetry jegyében zajlik, egy pedig klasszikusabb irodalmat népszerűsít (a Látó szerkesztőségének irodalmi estje Láng Zsolttal, Demény Péterrel, Vida Gáborral és Szabó Róbert Csabával).

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfus végzőseinek három vizsgaelőadását is meg lehet nézni, újdonság a kocsmaszínház: május 2-án, pénteken este Mucsi Zoltán és Scherer Péter (azaz Kapa és Pepe), valamint Thuróczy Szabolcs adják elő A fajok eredetét.

Ugrálunk a Patkóban

A szabadtéri színpad ezúttal nem a könyvtár mellett, hanem a Márton Áron téren fog állni, mellette G. Pult lesz, illetve UIET-sátor – a színpadon két helyi zenekar (a Four People One Pack és a Stereogám) is koncetezik, de a jó bulijairól híres FUNKorporation is ezen bulizik a zárónapon, május 4-én, a Besh O Drom előtt.

balazselemergroup

Balázs Elemér idén saját csapatával jön a fesztiválra | Fotó: Bodnár Arthur

A G. Caféban az ezt megelőző szombaton a De La Funk táncoltatja az addig kiváló dzsessz és a popzenei koncerteken megedződő közönséget. A román alternatív-, blues- és dzsessz mezőnyt képviselő Kumm, Byron, Trenul de Noapte, Sebastian Spanache Trio mellett olyan magyarországi előadók jönnek, mint az Ági és a fiúk, a Balázs Elemér Group vagy a Steely.

A fesztivál részletes programját itt böngészheted, nem mellékesen az egész rendezvény ingyenes a támogatók jóvoltából.

FRISSÍTÉS: A sajtótéjkoztató után négy órával Antal Lóránt arról tájékoztatta portálunkat, hogy az önkormányzat mégis támogatja (anyagilag is) a rendezvényt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."