Kultúra » Irodalom

Olvasnivalót hozott a tatabányai angyal

A tatabányai testvérkönyvtár angyalának köszönhetően félszáz könyvvel és új filmekkel is gyarapodott a Városi Könyvtár. Lapozzuk, nézzük szeretettel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Szabó Károly és Csics Gyula
Fotó: Szász Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. december 17., 18:11
0 hozzászólás. 

A Tatabányai Városi Könyvtár jóvoltából legutóbb tavaly márciusban gazdagodott a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár állománya. A helyi intézménnyel igen jó baráti kapcsolatot ápoló tatabányai intézmény most újabb, a Kölcsey Ferenc pályázaton elnyert 200 ezer forint értékű pénzösszegre vásárolt dokumentummal (könyv, dvd) gazdagította az udvarhelyi könyvtárat és annak olvasóközönségét - adta hírül az angyaljárást Szabó Károly igazgató.

A 60 filmet és 55, főként szépirodalmi könyvből álló ajándékot ezúttal is Csics Gyula, a tatabányai könyvtár nyugalmazott igazgatója hozta el.

„Az itt látható könyveket, filmeket nem erőszakoltuk rá az itteni olvasókra, az udvarhelyi kollegák válogatták össze, hiszen ők ismerik az olvasótábor ízlését, érdeklődési körét"- mondta el Csics. Hozzátette, reméli, hogy még sok jó olvasnivalóval ajándékozhatják meg az udvarhelyi intézményt és annak olvasótáborát.

Könyvek Tatabányáról

„Öröm látni azt, ahogy az udvarhelyi kollegák és az olvasók értékelik, és igazán örvendenek a könyveknek, filmeknek"- fogalmazott.

Szabó Károly igazgató megköszönte a csomagot, amelyben többek közt Umberto Eco, Rosamunde Pilcher, Ken Follett, Jane Austen és más, népszerű szerzők műveit is felfedeztük. A Nyáry Krisztián-rajongóknak jó hír, hogy hamarosan kikölcsönözhetik az Így szerettek ők című könyvet, amelyben a közösségi oldalon eddig megjelent, több, mint 17000 követő által lájkolt írások vannak összegyűjtve.

Az angyali sajtótájékoztatón Szabó Károly igazgató köszönetet mondott a helyi polgármesteri hivatalnak is, amelynek pályázatán 2000 lejt nyertek. Erre szintén könyveket vásároltak, így, ha szerény összegben is, de a fenntartó részéről sem maradt el a támogatás.

A könyveket hamarosan ki lehet kölcsnözni, a filmeket megnézni a keddi Filmklubban.

Aki tehát épp azon töri a fejét, hogy az ünnepek alatt mit olvasson, ne hezitáljon, ejtse útba a városi könyvtárat, ahol szeretettel és sok-sok, kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves olvasnivalóval várják a betérőket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."