Kultúra » Kiállítás

Képben voltak a látogatók

Véget ért a Haáz Rezső Múzeum Képtárában Ez tetszik! címmel meghirdetett programja. Nyertesek már vannak, a legek toplistája is készül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

veres-peter roth-andras
Veres Péter és Róth András Lajos sorsoltak. Fotó: Haáz Rezső Múzeum
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. december 12., 14:52
0 hozzászólás. 

A legjobban tetsző festményre szavazhattak a Haáz Rezső Múzeum Képtárának látogatói az elmúlt hónapokban. Az októberben meghirdetett Ez tetszik! program ötletgazdája Veres Péter muzeológus, a Képtár gondozója volt, aki azzal a szándékkal indította útjára a rendhagyó tárlatlátogatást, hogy a látogatókat arra ösztönözze: nevezzék meg azt a három közszemlére tett festményt, amelyik számukra a legkedvesebb. A nagyközönség a Korunk Galéria és a múzeum képtárának alapgyűjteményéből kiállított alkotások közül választhatta ki a legkedvesebbeket.

Szavazni december 6-ig, a tárlat zárásáig lehetett. A látogatói véleményeket tartalmazó kis cetliket december 12-én, szerdán számolták meg. Összesen 232-en nevezték meg kedvenceiket, közülük sorsolták ki azokat, akiknek a voksáért jutalom jár.

A december 12-ei sorsoláson Fortuna istennő Szente Anitának kedvezett, aki Kalló László: Ősz című akvarelljével gazdagodott. A múzeumi kiadványokból összeállított ajándékkönyveket Kovács Attila és Magyari Arnold kapják.

„A szavazatokat most összesítjük, a leginkább lájkolt festmények toplistáját jövő év elején hozzuk nyilvánosságra"- tájékoztatta portálunkat Veres Péter, aki szerint érdekes és meglepő lesz a végeredmény. A Képtár őre a „lájkolós" program folytatásán is gondolkodik már: azt mondta, ha lesz művész, aki bevállalja, hogy alkotásait "tetszikelje" a közönség, akár egyéni kiállításokon is alkalmunk lesz szavazni kedvencünkre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."