Kultúra » Multimédia

Rali, vándor, fuck

Indul a Dakar-rali, vetítik a közönséget is megosztó Magyar Vándort, az angol király pedig káromkodva tanul meg beszélni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Kate Beckinsale az Underworldben
Kate Beckinsale is hódít a hétvégén
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 05., 14:57
0 hozzászólás. 

Változatos hétvégi programot kínálnak a tévécsatornák, vígjátéktól motorsportig és zseniális filmekig mindent megkapunk. Ja, és lesznek vámpírok is.

Bedőházi Attila-Csaba

Ha tart még az ünnepek alatt kialakult éjszakai éberség, és mondjuk szombat éjjel a buli helyett a tévét választjuk kikapcsolódáshoz, akkor egy amerikai-német-magyar-angol akciófilmet nézhetünk az m1-en.

Kate Beckinsale az Underworldben

Valamikor nagyon régen az emberek mellett kifejlődtek a vámpírok és a farkasemberek, akik az ádáz ellenséggé váltak. Titkos háborújukról az emberek csupán mítoszokat, legendákat tudnak. Főhősnőnk Selene (Kate Beckinsale), a vámpírharcos a farkasemberek (Lycan) összeesküvésére bukkan, így kénytelen követni egy orvost, egy embert, aki iránt eddig nem tapasztalt érzéseket táplál. De nem ez az egyetlen szokatlan dolog történik vele, ugyanis egy eddig homályba merült titokra is fény derül, ami igencsak befolyásolhatja mindkét törzset.

A film érdekessége, hogy Magyarországon is forgattak jó néhány jelenetet, és magyar szereplők is helyet kaptak benne, mint például Görög Zita. A vérszomjas vámpír-farkasember harcot, az Underworld című mozit szombaton éjféltől vetítik az m1-en.

Józsa Csongor

Szombaton Peru fővárosa, Lima mellől rajtol el a világ leghíresebb és legkeményebb terepversenye, a Dakar-rali, amely január 19-én Santiago de Chilében ér véget. Idén 161 autó, 196 motorkerékpár, 75 kamion és 40 quad vág neki a több mint nyolcezer kilométeres távnak.

A versenynek ezúttal is lesznek magyar résztvevői: az autósok között a Szalay Balázs – Bunkoczi László kettős és a Sebestyén Sándor – Bognár József duó, továbbá utóbbi szervizcsapata. Nem lesz viszont romániai egység. Az eseményről minden nap éjfélkor az RTL Klub összefoglalót sugároz, míg az Eurosporton is követhetjük a történéseket.

A síugró négysáncverseny utolsó felvonását Bischofshofenben tartják. Vasárnap eldől, hogy ki lesz az idei kiírás bajnoka. A nagy esélyes a norvég Anders Jacobsen, aki megnyerte az első két kiírást. A vasárnapi verseny 17 óra 15 perctől kezdődik, élőben közvetíti az Eurosport.

Katona Zoltán

Tom Hooper rendeső nem ma kezdte a szakmát - a 2009-ben elkészült életrajzi filmjével, a híres angol fociedzőről, Brian Clough-ról készített munkájával már letett valamit az asztalra. Az elátkozott Leeds United percről-percre igaz sztorit mesél el, akárcsak A király beszéde, amit az m1 tűzött műsorra vasárnap, január 6-án 21 óra 15 perctől – egyébként a következő vasárnap estéken is Oscar-díjas filmeket lehet megnézni az „emmeggyen".

A király beszéde

VI. György király (a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet királynő édesapja) valóban beszédhibás volt és a harmincas években a királyi családon belül és kívül rengeteg kellemetlenség érte – ezért felesége, Erzsébet királyné (és nem királynő! – később Queen Mom néven ismerte a nagyvilág, 2002-ben százegy évesen hunyt el) minden követ megmozgatott, hogy férje – aki akkor még nem volt leendő király – beszédhibáját, kóros dadogását meggyógyíttassa. Tom Hooper filmje a harmincas évek Angliájába visz, a királyi család mindennapjaiba, s az ott eltöltött két óra alatt egy – laikus néző számára – igen hiteles világot ábrázol.

A cipők kopogása, egy mikrofon megigazítása, egy bot koppanása, a gramofon megszólalása, az üveggolyók csörgése, egy-egy ködös utca látványa mind-mind szenzációs a kép és a hang szempontjából is. Nem beszélve Colin Firth játékáról, ami szintén lenyűgöző – a némiképp frusztrált, visszahúzódó leendő királyt szenzációsan alakítja, nem mellékesen tavalyelőtt a legjobb férfi főszereplő díját kapta érte az Oscar-gálán.

Szasza

A történelem megszállottai biztosan kapnak majd hibát a Cool TV szombat esti műsorában. Herendi Gábor 2004-es Magyar Vándora nem arra törekszik, hogy leckét nyújtson a magyarság történetéből, de ennek ellenére a történelmi tények által ihletett vígjáték nagy közönségsiker volt bemutatásakor.

Magyar Vándor

A hét magyar vezér vándorlását és hazakeresését humorosan bemutató alkotás megosztotta a nézőket is. Bár a Magyar Vándor a 36. Magyar Filmszemlén kiérdemelte a legnagyobb közönségsikert elért magyar film díját, sokan humortalannak, sőt hazaárulásnak tekintik a mozit. Egy megtekintést mindenképp megér, hogy eldönthesd, vicces magyar filmről, vagy alpári baromságról van szó. Magyar Vándor, Cool TV, szombat 20 óra 5 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."