Kultúra » Multimédia

Éhség miatt maradhat el a Pulzus

Keddig még várják a felajánlásokat a művésztelep szervezői. Pár ezer lejre lenne szükség, amiből a művészek étkeztetését oldanák meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Egy alkotás a második Pulzusról
Egy alkotás a második Pulzusról | Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. július 07., 16:39
2 hozzászólás. 

Szakmai körökben is elismerték és nívós rendezvénynek tartották a(z egyelőre) két évet megélt Pulzus művésztelepet.

Tavaly és tavalyelőtt 10-10 kortárs művész dolgozott 10 napig a Haáz Rezső Múzeum által fenntartott Spanyár házban, akik egy-egy munkájukkal gazdagították a városi képtár kortárs gyűjteményét. Ebben az évben azonban röviddel a kezdés előtt kiderült, hogy két partnerintézmény is visszalép a támogatástól.

Hatezer, s jobban leszel

Miklós Zoltán, a szervező Haáz Rezső Múzeum igazgatója elmondta, hogy a visszalépők egyike a Hargita megyei tanács fennhatósága alá tartozó Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, mely nehéz hónapokon van túl (kiköltözés a kastélyból és vezetőségváltás), ezért költségvetésébe már nem fér be ez a program. A gyergyószárhegyi központ 4 000 lejjel járult volna hozzá a művészek étkeztetéséhez.

A másik visszalépő az Erdélyi Művészeti Központ, mely felvállalta a művésztelep katalógusának összeállítását 2 000 lej értékben. „A katalógus nem olyan fontos, az étkeztetési költségekről azonban nem mondhatunk le” – nyilatkozta hétfőn Miklós Zoltán, múzeumigazgató.

Keddig táltosodnak

A múlt héten a szervezők felhívást intéztek a székelyudvarhelyi vállalkozókhoz, hogy a kiesett összeget pótolják a múzeumi belépőjegyek hátoldalán található reklámhelyekért cserébe. Eddig egy székelyudvarhelyi és egy csíkszeredai vállalkozó, valamint egy magánszemély jelentkezett, akik a hiányzó összeg egynegyedét ajánlották fel.

„Alapvetően optimista vagyok, de nem hiszem, hogy holnapig megtáltosodnánk. Kedden összesítjük Berze Imrével, a tábor művészeti vezetőjével, hogy mennyi pénzt sikerült összegyűjtenünk. Szigorú a határidő, mert a meghívott művészeket értesítenünk kell, hogy készülődjenek-e vagy sem, és a szükséges anyagokat is meg kell vásárolni” – tájékoztatott Miklós Zoltán.

A múzeumigazgató hozzátette, hogy amennyiben az idei tábor elmarad, a támogatásokat átcsoportosítják a jövő évi művésztelep megszervezésére. „Azt még nem lehet megjósolni, hogy melyik intézménynek milyen lesz a költségvetése” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy a jövőben számítanak-e az idén visszalépő partnerekre.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-07-07 21:43:19
Melyen együtterzek a raszorultakkal, de en amikor dolgozom magam vasarolom magamnak az etelt.
Amikor meg nyaralok, plane.
avatar
jutacs
2014-07-07 21:48:07
Egyebkent , ha az alkotasok nem ernek annyit a müertö közönsegnek es a varos büdzsejenek, mint az elfogyasztott etelek ara, akkor kar az elpocsekolt anyagert

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."