Kultúra » Színház

Elindult az új színházi évad

A „Színházban a város" jelmondattal indítja új évadát a Tomcsa Sándor Színház. Négy nagyszínpadi és három stúdió-előadás lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Nagy Pál és Csurulya Csongor
Nagy Pál és Csurulya Csongor az évadnyitó bejelentésén
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. augusztus 21., 14:33
0 hozzászólás. 

„Erőn felül vállalunk" – hangzott el a Tomcsa Sándor Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján Nagy Pál igazgató szájából, ami azt jelentené, hogy a társulat a nehézségek ellenére idén többet próbál nyújtani közönségének, mint az elmúlt évadban. Választékos műsorrend, ötödik dráMA-fesztivál, de bővülni egyelőre nem tud a társulat.

Mint egy együtt maradó focicsapat-keretben: nem megy senki, nem jön senki, a ma este kezdődő „edzőtábort" (a társulati ülés után elkezdődnek a Lakodalom című Csehov-összeállítás próbái Eugen Făț vendégrendező vezetésével, a bemutatót október 4-re tervezik) ugyanazok a „játékosok" kezdik el, kiegészülve Varga Mártával, aki szülés után tér vissza a társulathoz. Nagy hozzátette, hogy a bérletek árai kb. 10%-kal emelkednek, különleges március 15-i műsorral kézülnek majd, s szerdán megismétlik a hétfő este nagy sikert aratott szabadtéri elődásukat, A fösvényt.

A Lakodalom bemutatóját a dráMA ötödik kiadása követi, majd még idén megtartják a Kihívás (Doru Moțoc darabja) magyar nyelvű ősbemutatóját – közölte a darabot rendező Csurulya Csongor művészeti vezető, hozzátéve, hogy A fösvényt is játsszák még év veégéig, amikor Tóth Árpád egy Feydeau-komédiát visz színre ünnepi előadásként.

Szálinger Balázs Köztársaság című drámája szintén ősbemutató lesz, Telihay Péter vendégrendező hozza tető alá az előadást kb. februárban, jövő tavaszra marad szintén Tóth-rendezésben A Vagina Monológok.

A Nemfélek János lesz idén a mesejáték, illetve Szigarjev Fekete tej című darabját szintén egy társulati tag, Barabás Árpád fogja rendezni. Továbbra is műsoron marad az utóbbi által játszott Az őrült naplója, a Mustármag című Wass Albert-összeállítás. „Technikailag nem lett könnyebb az életünk" – vallotta be Csurulya, hozzátéve, hogy május második felétől kezdődően gyakorlatilag nem számíthatnak közönségre. Illetve hétvégén sem – az utóbbi évek tapasztalatai alapján.

Az évad hasonló lesz a tavalyihoz, a gerinc nagyjából ugyanaz, s a társulat is ugyanaz marad amíg vezetői nem látják a jövő évi költségvetést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."