Kultúra » Színház

Drámai és víg napokkal érkezik február

Vígan kezdődik, drámaian végződik ez a hónap a színházban. Lássuk, mit nézünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

fel is ut le is ut, csedo foto
Harsány nevetéssel indul február a színházban, de drámai lesz a vég. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. február 01., 17:33
0 hozzászólás. 

Nem panaszkodhat a közönség: a klasszikus francia vígjátéktól a mesejátékon át a drámáig, de még egy ősbemutatót is tartogat a Tomcsa Sándor Színház februári műsorrendje.

Kacagj, míg bírod

Francia szerző, Feydeau: Fel is út, le is út! című vígjátékát, Tóth Árpád rendezésében, február 1-jén 19 órától mutatják be ismét. A nagyszínpadi előadás 19 órakor kezdődik, érvényes a Nyirő József bérlet.

A Kézdivásárhelyi Városi Színház társulata Molnár Ferenc: A jó tündér című darabjával vendégszerepel városunkban. A Kolcsár József rendezte vígjátékot február 5-én, kedden este 7 órától szabadelőadásban lehet megnézni.

Mesélnek, mozognak

Február 11-én egy mesejáték és egy mozgásszínházi előadás is lesz. A tűzmadár című, orosz népmeséből ihletődött mesejátékot a Csíki Játékszín előadásában, Budaházi Attila rendezésében délelőtt 10 (Süsü gyermekbérlet) és 13 órától (Pumukli gyermekbérlet) mutatják be. Akik lemaradtak a bemutatóról, ne búsuljanak percig sem, mert a mesés darabot 10 és 12 órától megnézhetik 12-én (Vuk és Nyilas Misi gyerekbérlet), 13-án (Bambi és Árvácska gyerekbérlet), 14-én (Füles és Kis Herceg gyerekbérlet) illetve 15-én (Csipike és Micimackó gyerekbérlet) is.

Mi-Volt után jön a dráma

Mi-Volt: az izgalmas cím a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakos diákjainak licenszelőadását rejti. Az Antal József koreográfus által színre vitt mozgásszínházi produkciót , február 11-én és 12-én este 7 órától mutatják be.

Valószínűsíthető, hogy a színtársulatnak, Telihay Péter m.v. rendezőnek, Szálinger Balázs szerzőnek is a legnagyobb izgalmat február 21., a Köztársaság című dráma ősbemutatója tartogatja. A nagyérdemű is drukkolhat, hogy senki ne mondjon csütörtököt a színpadon, ahol este 7 órától láthatjuk a premiert. Az előadásra a Tomcsa Sándor bemutató bérlet érvényes. Február 26-án és 27-én a Tamási Áron és a Fekete István diákbérleteseket várják a 19 órakor kezdődő előadásra, de jegyeket, ahogy minden más, a programban szereplő produkcióra, szabadon, elővételben – korlátozott számban- is lehet váltani a színház jegypénztárában.

Tánc, rend

Továbbra is érvényes rendszabály, hogy amennyiben a lefoglalt jegyeket az előadás napján 14 óráig, a vidéki nézők pedig az előadás előtt fél órával nem váltják ki, a jegyfoglalás érvényét veszti. Az előadások napján a jegypénztár 11-14 óra között, illetve kezdés előtt egy órával tart nyitva.

Végül, ne feledkezzünk meg a színház farsangi mulatságáról sem. Akinek kedve van egy vidám estére, jelentkezzen, készüljön, bújjon jelmezbe és február 9-én alakoskodjon kedvére.

A műsorrenddel kapcsolatos további hírekért érdemes a színház honlapját is böngészni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."