Kultúra » Színház

Legendákat elevenített fel a színjátszó fesztivál

A székelyszáldobosi Bikficek legendafeldolgozása bizonyult a legjobbnak a XII. Amatőr Színjátszó Fesztiválon. De nemcsak ők nyertek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

szinjatszo
Fotó: Somogyi Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. június 10., 12:07
0 hozzászólás. 

Nagy volt az érdeklődés az amatőr színjátszók produkciói iránt, szombaton már a délelőtti órákban teljesen megtelt a Siculus Ifjúsági Ház nagyterme. Összesen kilenc csoport jelentkezett az UFF és a Székelyföldi Legendárium által szervezett eseményre, a zsűriben helyet kapott Tóth Árpád és Szűcs-Olcsváry Gellért színművészek, Kudelász Nóbel, a Legendárium könyv szerkesztője, illetve Baricz Gergő énekes, aki a Legendárium-rajzfilm főhősének lesz a hangja. A csoportok a Legendárium világából állították színre előadásaikat.

A zsűri döntése alapján a legjobb legenda feldolgozása a székelyszáldobosi Bikficek csoportjának volt. A legjobb díszlet a Csiribiri Társulaté volt, a legjobb jelmezekért a Rapsonné unokái csoportot díjazták. A marosvásárhelyi K.O. Média a legjobb csoportos alakítás díját nyerte, de a legjobb egyéni alakítás díjazottja is tőlük került ki Köble Nóra személyében.

Különdíjat kaptak a legeredetibb szövegért a ZetEmberkék, de a Móra Ferenc Általános Iskola Dömdödöm bábcsoportja is különdíjban részesült.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."