Kultúra » Multimédia

Három udvarhelyi is nyert a filmszemlén

Szabó Attila fődíjat nyert a Méregzöld mesékkel, a Legendárium rajzfilmje pedig különdíjakat kapott, akárcsak Csibi László dokumentumfilmje.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

SzaboAttilaLakit
Szabó Attila a fesztivál fődíjával. Fotó: Baon.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. november 10., 12:34
0 hozzászólás. 

Taroltak az udvarhelyi filmesek a csütörtökön zárult XVII. Lakiteleki filmes seregszemlén: elhozták a fődíjat és összesen öt különdíjat hoztak el.

Az Aves Mediát irányító Szabó Attila a Nemzeti Kulturális Alap keretéből felajánlott egymillió forint összegű fődíjat vehette át, a fesztivált a Méregzöld mesék című filmje nyerte. Szabó tavaly is fődíjat nyert a szemlén. A Méregzöld mesék a székelyföli famaffiáról szól, itt lehet megnézni.

A Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmjét két különdíjjal is értékelték a Filmszemlén. A Barabás Árpád által rendezett Tejút és a varázspatkó című rajzfilm a Karc FM 100 ezer forintos különdíját és a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium 25 ezer forintos különdíját kapta.

Három különdíjat kapott az udvarhelyi, de Kolozsváron dolgozó Csibi László dokumentumfilmes. Csibi Nussbaum 95736 címmel készített dokumentumfilmet egy holokauszt-túlélőről. Alkotása a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány 250 ezer forintos, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola 25 ezer forintos, valamint a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Iskola 25 ezer forintos különdíját nyerte el.

Az Eiben István emlékére meghirdetett 17. Lakiteleki filmes seregszemlére krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni. A felhívásra hazai és határon túli alkotóktól összesen 114 film érkezett. A zsűri elnöke Dr. Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer volt. Az előzsűri 27 alkotást javasolt a háromnapos szemle versenyprogramjába, amely kedden kezdődött és csütörtökön ért véget a díjkiosztóval.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."