Kultúra » Színház

Mrozek-abszurdot mutat be a színház

A Nyílt tengeren című abszurd komédiát Csurulya Csongor rendezte, négyen játszanak benne.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

slawomirmrozek
Nem az első darab, amit az udvarhelyi színház műsorra tűz a két éve elhunyt lengyel drámaírótól
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 11., 12:04
0 hozzászólás. 

Bemutatót tart a Tomcsa Sándor Színház, április 14-én, csütörtökön 19 órától Sławomir Mrożek Nyílt tengeren című abszurd komédiájának első előadása lesz. A színpadon kialakított stúdiótéri előadást Csurulya Csongor rendezte, másnap, április 15-én, pénteken szintén 19 órától ismét műsoron lesz a darab, szabadelőadásban. A darabot négy színész, Tóth Árpád, Szűcs-Olcsváry Gellért, Barabás Árpád és Dunkler Róbert játssza.

Mrożek komédiája egyszerű szituációra épül: három hajótörött a tengeren hánykolódik, a túlélésért küzd, az emberi gyarlóságok, hatalomvágy és őszintétlenség azonban rendkívül termékeny táptalajra lel ebben az egyszerű alaphelyzetben és egymásrautaltságban. Az előadásban az általános emberi jellemábrázolások mellett hanyatló társadalmunk jellemvonásainak bonyolult labirintusa rajzolódik ki.

Bár az alaphelyzetből kiindulva az életben maradás kellene a legfőbb (közös) céllá váljon, hőseink folyamatosan túl akarnak járni a többiek eszén, irányítani akarják társaikat, az összefogás esélye nagyon hamar megsemmisül. Élelem hiányában valamelyiküket fel kell áldozni. De mégis hogyan dönthetnék el, hogy melyikük legyen az áldozat? Civilizált társadalomban a diktatúra nem járható út. Talán a demokrácia? Ki milyen esélyekkel indul, és milyen eszközökhöz folyamodhat?

Az előadásokra jegyet a színház jegypénztárában lehet váltani hétköznap 11-14 óra között, valamint előadások előtt egy órával, személyesen vagy a 0266-212131-es telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."