Kultúra » Színház

Két előadással startol hétfőn a 8. dráMA

Két előadással ma megkezdődik a 8. dráMA Fesztivál az udvarhelyi színházban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

madox
Nem a Madox lesz az utolsó Vișniec-dráma a fesztiválon.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 19., 11:18
0 hozzászólás. 

16 órakor tartják a színházi fesztivál megnyitóját a színházban, néhány perccel később pedig az első közönségtalálkozót is megtartják, amin Barabás Olga lesz a vendég – ő rendezte a ma este héttől kezdődő előadást, A 12-es kórterem című drámát.

Ezt a darabot Tóth Krisztina írásai alapján rendezte Barabás Olga a Gyergyószentmiklósi Figura Színházban és két udvarhelyi színész, Máthé Annamária és Kolozsi Borsos Gábor is játszanak benne, rajtuk kívül Bartha Boróka, Dávid Péter, D, Gulácsi Zsuzsanna és Tamás Boglár is. A Figura tavalyi évadban bemutatott darabját az udvarhelyi színház nagyszínpadának stúdióterében adják elő.

12-eskorterem3

Ezt megelőzően tizenhét órától a Bukaresti Nottara színház egy 1994-ben született Matei Vișniec-darabot ad elő: A három éjszaka Madox-szal a stúdiótérben, tehát a művelődési ház koncerttermében lesz. Az előadásban olyan színészek játszanak, mint Victoria Cociaş, Ion Haiduc, Ion Grosu, Alexandru Jitea és Paul Chiribuţă, illetve több fiatal színész (Lucian Bârsan, Iulian Burciu, Iulian Cuza és Veliko Velikov) is közreműködik. A Mihai Lungeanu által színre vitt dráma egy óra és negyven perc, szünet nélkül.

Nagy Páltól, a Tomcsa Sándor Színház igazgatójától megtudtuk, hogy mind a színpadi stúdiótérben, mind pedig a koncertteremben kialakított stúdióban megnövelték a székek számát a nézőtereken. Így is van már olyan előadás, amire nincsen jegy, de a jegypénztárban (266 212131) naprakész informácókat lehet megtudni.

A fesztivál részletes programját itt lehet megtalálni. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."