Kultúra » Színház

Szutykos gyerek, mossál kezet!

A Nézőművészeti Kft. újabb előadást hozott a G. Caféba. Kezet is mostunk utána, ha már kéznél volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Katona
Katona László Semmelweis Ignácként, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 23., 14:51
0 hozzászólás. 

„Miért van az, hogy ebben a teremben nincsenek Neander-vögyiek? Mondjuk, rád ez nem vonatkozik!" – pécézett ki valakit a közönségből Katona László székelyudvarhelyi születésű színész A kézmosás fontosságáról előadott darabban. Az előadást Scherer Péter rendezte és az udvarhelyi színész mellett Molnár Gusztáv játszott benne, aki a baktériumot alakította.

Az iskolákban prevenciós céllal előadott darabra a G. Caféban inkább felnőttek voltak kíváncsiak, viszont a sok humorral, interaktivitással és zenével felépített előadás nekik is elnyerte a tetszésüket.

A kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett olyan témákat is érintettek, mint kórokozóktól való fóbia vagy az emberi érintkezések különböző megnyilvánulásai.

Katona László Semmelweis Ignácot is megelevenítette, ráadásul úgy, hogy nem csak az enyémen, de a körülöttem ülők karján is égnek állt a szőr. Őt az anyák megmentőjének is nevezik, ugyanis a statisztikákban való helyes vizsgálódása alapján minimálisra csökkentette az édesanyák halálát klinikáján, miután bevezette a klórmeszes szappannal való kézmosást, az ágyneműk és műszerek megfelelő fertőtlenítését.

Röhögés is volt bőven, így nem egy tolakodó prevenciós színházi darabot láthatott a közönség: „A gyanús nyom hozzád vezet, / szutykos gyerek, mossál kezet!" – rappelték az előadás végén a színészek, akiknek hatalmas taps volt a fizetségük a kultúrkocsmában összegyűlt mintegy hetven ember részéről.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."