Kultúra » Zene

Négy helyszínen és online is szól a Terra Siculorum

Áprilisban hatodik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivált. Addig is rá lehet hangolódni, online szól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Gitárfesztivál
A székelyudvarhelyi Beke István a fesztivál lelke | Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. február 27., 15:11
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy – négy városban zajlik párhuzamosan április 8-14 között a Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivál. A Harmonia Cordis Egyesület által hatodik alkalommal is megszervezett interkulturális rendezvénynek verseny jellege van, de továbbképzésre is lehetőséget nyújt a mesterkurzusok révén. A nagyérdemű pedig ez alkalommal is ingyen élvezheti a világhírű muzsikusok koncertjeit.

A klasszikusgitár minél szélesebb körben való megkedveltetését szolgálta és a fesztivál hírnevét is öregbítette, hogy az utóbbi években a versenyeket, koncerteket a világhálón élőben közvetítették. Ez idén sem lesz másként, a harmoniacordis.org honlapon követhetjük a rendezvényt. A hatodik fesztiválra hangol rá az éterben nemrég megszólaló klasszikusgitár on-line rádió, amely nemcsak itthon, de egész Európában is egyedinek számít.

„A fesztiválok hangulatát szeretnék felidézni, és becsempészni azt a zenekedvelők otthonába. A rádióban elhangzó dalok a fesztiválokon rögzített hanganyagokból készültek, így népszerűsítve a klasszikus gitárdarabokat, előadóikkal együtt, amely az egyesület honlapjáról érhető el a legkönnyebben" – tájékoztatnak a rádió ötletgazdái, akik arra hívják fel a műfajt kedvelők figyelmét, hogy már most, bő egy hónappal a hatodik Terra Siculorum kezdete előtt csemegézhetnek a jóból.

Az sem titok, hogy áprilisban nemcsak a hazai zenészek, de magyarországi, németországi, franciaországi, amerikai, bolgár, osztrák, spanyol, uruguayi meghívottak koncertjeit is élvezhetjük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."