Kultúra » Zene

Sikerrel mutatkozott be a Nightwish Tribute

Teltházas koncertet adott szombaton este a Nemo Nigthtwish Tribute, az együttes a volt Thunder Rock Clubban mutatkozott be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

nightwishtribute1
Nagy sikert arattak a Nightwish-feldolgozások
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. december 02., 14:05
0 hozzászólás. 

Az egykori székelyudvarhelyi Rock Revolution diákzenekar három tagja (Czerják Hunor gitáros, Szabó Hunor basszusgitáros, László Zsolt dobos) kiegészülve László Róbert billentyűssel, valamint két énekessel (Kénesi János és Faluvégi Chripkó Krisztina – utóbbi operaénekesnő) alkotja a zenekart.

Ők a ma is működö modern finn szimfonikus metál legnépszerűbb együttesének, a Nightwish-nek az örökségét játsszák. A csapat most mutatkozott be az udvarhelyi közönség előtt, eddig egyetlen fellépésük volt szeptemberben, a Brassó megyei Négyfaluban.

Két előzenekar (a Mental Decay és a 1st Attempt) melegítette be a közönséget, majd másfél órányi Nightwish következett a csapat feldolgozásában, a hét lemezzel rendelkező finn együttes legismertebb szerzeményei alkották a repertoárt. Habár technikai hibák voltak és hallatszott, hogy egy nem tökéletesen összeszokott csapatról van szó, a produkció nem vallott szégyent, sőt helyenként kifejezetten jó volt.

Természetesen az énekesnő hangja kiemelkedett a koncertből, de a többiek is igyekeztek – sok-sok gyakorlással egy határozottan jó zenekar érhet össze a tagokból, akik rendszeres fellépői lehetnek a sajnos egyre kisebb számú rockfesztiválnak, illetve a hazai és magyarországi rockkluboknak.

A koncertre teljesen megtelt az ex-Thunder Rock Club nagyterme – sajnálatos, hogy a klub életében, tavaly nyárig csak az év végi, karácsonyi koncertekre gyűlt össze ennyi ember. Örvendetes viszont az, hogy még mindig él a rock Székelyudvarhelyen és, hogy ennyi embert össze tud hozni egy rockzenei rendezvény.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."