Kultúra » Zene

Udvarhelyen is kitérőt tesz a legújabb fesztivál

Torockón a magyar pop-rockzenei paletta legnagyobbjaival találkozhatunk, de már a Mokkában ráhangolódhatunk a Double Rise Fesztiválra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Margaret island2
Margaret Island, fotó: a zenekar facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 29., 12:36
0 hozzászólás. 

Egy új és egyelőre titokzatos eseménnyel bővült a nyári fesztiválrepertoár. A Double Rise nevű fesztivált június 30. és július 3. között rendezik meg Torockón. A Székelykő lábánál olyan magyarországi zenekarokat hallhatunk és láthatunk, mint a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, a Punnany Massif vagy az Anna and the Barbies.

Az ismertebb alternatív zenekarok mellett a 2013-ban megalakult Margaret Island is fellép majd a fesztiválon. Ők a Palma Hills (volt Face Today) által is megjárt Cseh Tamás Program első győztesei. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a magyarországi könnyűzenei palettán.

A főként folk-popot játszó banda még a többnapos rendezvény előtt Székelyudvarhelyre is ellátogat, egy warm-up turné során. A fesztivált megelőző bemelegítő bulit április 22-én a Mokka Kávéházban rendezik majd meg, ahol a háromfős zenekar Lofti Begivel karöltve lép majd fel.

„Pár hónappal ezelőtt egy lelkes csapat megálmodta, hogy létrehozza Erdély legnagyobb magyar zenei és összművészeti fesztiválját. Most itt tartunk. Adott Erdély egyik leggyönyörűbb helye, és adottak a legszexibb zenekarok. És még hatalmas meglepetésekkel készülünk. Már csak a legkirályabb közönségre van szükségünk, azaz Rád. Általad lesz a Double Rise Erdély legmenőbb összművészeti fesztiválja" – írják a szervezők az új fesztivál Facebook oldalán, ahol hamarosan további fellépőket is bejelentenek.

A zenei kényeztetés mellett az irodalmi, színházi és képzőművészeti élet jeles képviselőivel is találkozhatunk a Torockón megrendezendő új összművészeti fesztiválon, amellyel a szervezők az erdélyi magyar fiatalok fesztiváligényeit szeretnék kiszolgálni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."