Lyukasóra » Bulikörkép

A zenész-simogató fesztivál

Az orfűi természetes környezetben megfigyelhető zenész többnyire barátságos, ételt elfogad, de az italnak jobban örül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
femiligaj

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti...
zorallgyerek

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...

p.anna
Pásztor Anna, fotó: Volenszki Tamás
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2018. június 07., 13:20
0 hozzászólás. 

Mi egy cseppet sem lepődtünk meg azon, hogy „a ProArt felmérése alapján Fair Play díjas lett a Fishing on Orfű" – jelentették be a fesztivál szervezői múlt héten. Vagyis a zenészek szavazhattak, hogy melyik volt a kedvenc fesztiváljuk 2017-ben és ők meg is tették. Halkan tesszük hozzá, hogy a szakmai elismerést is kiérdemelték, ugyanis az Artisjus-díj is náluk landolt, „az év könnyűzenei produkciója" kategóriában... Szerintem idén sem lesz másképp!

De van, ami igen!

Tavaly nagyszabású, ötnapos fesztivállal rukkoltak elő a szervezők, ugyanis tizedik alkalommal került megrendezésre Mecsek gyöngyszemének, a festői szépségű tó partján a Fishing on Orfű, de idén visszatérnek a normális kerékvágásba: reklámok és tömegnyomor nélküli összejövetelt ígérnek ismét. Mert hiába van limitálva a fesztiválozók száma, tavaly mégis az volt az érzésünk, hogy sokan vagyunk. Vagy csak mindenki egyszerre szomjazott meg, lett éhes. Ezért idén több pultot építenek! Köszönjük.

Varga Liviuszék is felrúgják az évtizedes hagyományt, ugyanis nem A kutya vacsorája fellépése fogja zárni a zenei programot, hanem ezúttal két sávval korábban és sátorban fognak zenélni. De ha utolsó éjszaka még bírnátok a csűrdöngölőt, helyettük a Gypo Circust ajánlom „levezetőnek" a Borfalu színpadán, aminek előterében akkor is garantált a porfelhő, ha épp esik.

Ha már a fellépőknél tartunk, idén először kap Nagyszínpadot a Bohemian Betyars, Lóci játszik, Apey and the pea és a Bagossy Brothers Company is, valamint debütál a mindenlébenkanál Sóti Julival a mikrofonnál a vajdasági Sin Seekas, akik majd jól lefektetnek, ha úgy tartja kedvük.

Van, ami nem változik.

Az említett Nagyszínpadok neveit ezúttal is közönség szavazhatta meg, idén a kihalás szélén álló állatokra szerették volna felhívni a figyelmet, így azok közül lehetett választani, a befutó a Tasmán ördög és a Tiszavirág lett.

sinseekas

Ugyan nem ezeken, visszatérők lesznek az udvarhelyi fellépők! A PMFC színpadon szombat este a Palma Hills, valamint Katona László is előadást fog tartani A kézmosás fontosságáról péntek délután négykor a Színházkertben (ami idén már két helyszínnel kecsegtet).

A tűzhöz közel - tavalyi kedvenc helyszínünk idén is csalogat ki az erdőbe, ahol a fokhagyma alakú sátorban gitárvirtuóz és zongoraművész tehetségüket adják ki magukból bizonyos zenészek (Apey, Bérczesi Robi), de lesznek duóban (Aranyakkord – Vasti, Kiss Tibi) vagy trióban fellépők is.

Víziszínpad – ahol beúszhatsz a backstage-be! Ha nincs türelmed várni hat óráig, vagy csak szimplán nem enged el a tó, akkor a víziszínpad a megoldás. A leégés idén is garantált, mint ahogy az Anna and the Barbies is csütörtökön négytől.

A fesztivál gasztro kínálata tovább erősödik!

A hagyományos fesztiválkaja mellett egyre inkább teret hódít a food-truck, de lesz mecseki pisztráng is. Idén már több, mint két tucat konyha költözik a Panoráma kempingbe, ezek közül pedig egyre több készül különleges reggeli kínálattal is.

pmfcfroccs

A Borfaluban a régió legjobb borászatait 13 fogja képviselni, illetve versengeni, hogy a Radó és Tiffán pultja előtti hosszú sort megosszák... Fesztiválszerte pedig ötféle sör lesz csapra verve. Az off-programok kínálata változik, de természetesen még mindig a sör- és fröccs-túrák a legnépszerűbbek, ennek ellenére még van, amelyikre jegyet is lehet kapni.

Szokásos teltház

Ha te sem léptél időben, hogy húsvét körül megvedd a bérleted a két hét múlva esedékes, június 20. és 24. közötti fesztiválra, akkor ajánlunk neked egy csoportot a közösségi oldalon, ezt ide kattintva érheted el és talán szerencséd lehet jegyvásárlás ügyében. Szerdai napijegy még kapható, további infók mindennel kapcsolatban a fesztivál hivatalos honlapján találhatóak.

Végezetül álljon itt néhány gondolat a tavalyi fesztivál védőszentjétől, Lévay Balázstól: „a Fishing on Orfű varázslatos világ. Itt minden megtörténhet, még az is, ami nem kéne... A bensőtök ne csak jófajta alkohollal és étekkel teljen meg, hanem barátsággal és szeretettel, muzsikával és kultúrával is! Jó tudni: az orfűi természetes környezetben megfigyelhető zenész többnyire barátságos, simogatni, becézgetni szabad, ételt elfogad, de az italnak jobban örül."



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."