Lyukasóra » Pályázatok

És a te várad milyen?

Képzeld el, hogy milyen egy vár. Majd rajzold le, és nevezz be alkotásoddal a Haáz Rezső Múzeum tematikus rajzpályázatra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

Az én váram, rajzpályázat, Fotó: Fazakas Szabolcs
Képzeld el, rajzold le a te váradat. Fotó: Fazakas Szabolcs
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 26., 18:28
0 hozzászólás. 

Láttál már igazi várat? Ha nem, akkor épp itt az ideje, hogy elsétálj a Székelytámadt várhoz, hogy szemügyre vedd azt, ami még megmaradt belőle. A látottak alapján próbáld meg elképzelni, hogy milyen volt egykor, fénykorában, amikor még álltak a bástyák, a székely vörös darabontok őrizték és élettel teli volt.

De azt is megteheted, hogy egy másik, nem létező, képzeletbeli várról készítesz színes rajzot, majd ezzel nevezel a Haáz Rezső Múzeum, a Civilek az Örökségért Mozgalom, Artera Alapítvány, Góbé, Székelygyümölcs, Átalvető, polgármesteri hivatal és a Székelyföldi Legendárium közös, Az én váram című pályázatára.

Nevezéseket I-VIII osztályos iskolásoktól várnak, akiknek az a feladatuk, hogy lerajzolják, lefessék a képzeletükben élő várat. A téma gyermekbarát, bizonyítják ezt azok a színes, fantáziadús rajzok is, amelyeket az Orbán Balázs Általános iskola második osztályos tanulói, Geréb Harmat tanítványai már elkészítettek és a pályázathirdetés napján be is mutattak.

Az én váram, rajzpályázat, Fazakas Szabolcs fotójaA bemutató nem csak a pályázati részletekkel kapcsolatos tudnivalók ismertetésére volt kiváló alkalom, hanem arra is, hogy a kisdiákok bebizonyítsák, sok mindent tudnak a várakról. Bástya, lőrés, vörös darabontok, Csonka-vár – a gyermekek a tanító néni segítsége nélkül sorolták a helyi várral kapcsolatos ismereteiket.

Ők már biztos pályáznak a legszebb rajzért járó jutalomra, de aki most értesül a pályázatról, az sem maradt le semmiről, hiszen a fantáziarajzokat (fejenként maximum kettőt) december 17-ig lehet bevinni a Haáz Rezső Múzeum Kossuth Lajos utca 29. szám alatti székhelyére.

A váras alkotásoknál nincs technikai megkötés, mindenki szabadon választhatja meg, hogy ceruzával, vízfestékkel, vagy temperával dolgozik, esetleg kollázst készít vagy számítógépen modellezi meg a képzeletében élő várat. A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni a nevet, iskolát, elérhetőséget.

A beérkezett munkákat digitalizálják, és közzéteszik a Facebookon is. Lehet rájuk majd szavazni, a legtöbb lájkot begyűjtő lesz a közönségdíjas.

Az én váram, rajzpályázat, Fotó: Fazakas SzabolcsA beérkező munkákat december 21-én, a Székelytámadt-várban szervezett kiállításon is közszemlére teszik. A műveket két külön korcsoportban (I-IV és V-VIII osztályosok) díjazzák, a legsikerültebb rajzok készítőit a szervezők értékes ajándékcsomaggal jutalmaznak. Fontos tudni, hogy a szervezők fenntartják a jogot, hogy a beérkezett pályamunkákat felhasználhassák további népszerűsítő anyagok készítéséhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."