Lyukasóra » Rendezvények

Lucky 13 Hegy’, avagy a megzenésített világörökségi nyaralás

Ha Tusványosra már szakadtan érkeznél, ajánlunk három magyarországi fesztivált, amik szinte egybefolynak: csak bírjuk szusszal és garattal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Jó csajok a Hegyalja Fesztiválon
Nem kerek az évforduló, de annál érdekesebb a 13. Hegy
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 05., 07:54
0 hozzászólás. 

Velence EFOTT-ja és a Duna-kanyar Magyar Szigete után Tisza-part, Tokaj és a Rakamaz Kemping az utolsó állomás. Itt a megzenésített nyaralás mellett az örök fiatalság titka is jelszó lesz, ugyanis „nemcsakhúszévesekéavilág" alapon élőben lesz hallható minden generáció himnusza, az Alphaville Forever Young-ja.

De a külföldi fellépők sora elég hosszú: Olaszországból jön a Helia (akik tavaly akkora bulit csináltak a fesztiválon, hogy a közönség idén visszakövetelte őket), az Enter Shikari, a Stereo MC's, a Biohazard, valamint a többszörös Grammy-díjas Everlast.

Persze, rajtuk kívül közel 200 zenekar és produkció oszlik el a színpadok között, mi a csütörtöki girl power (vagyis Magashegyi Underground, Péterfy Bori, Nemjuci) után elfelejtetnénk a nagyszínpadokat. Inkább a Furmint Klubot ajánljuk, ahol a nagy klasszikusok (Ferenczy György és a Rackajam, AB/CD) és top fesztiválzenekarok (Kerekes Band, Firkin, Balkan Fanatik) mellett a feltörekvők (Maszkura és a Tücsökraj, Szabó Balázs bandája) is táncra perdítik növekvő rajongótáborukat. Teljes program színpadi bontásban itt érhető el.

„A világörökségi környezetben megrendezett fesztiválon jó témát adhat a koncertek előtt, a Tisza partján a nézelődés: csinos, bikinis lányokból lesz választék, az ismerkedést pedig valószínűleg megkönnyíti egy meghívás egy jéghideg Furmint-fröccsre. A tokaji hungarikumok kóstolgatása közben, a hűs hegyaljai pincékben idén új barátságok születnek. Érkezzen a határon innen vagy határon túlról, a tokaji világörökségbe belépve minden fesztiválozó a Hegy' közösség részévé válik" – ígérik a szervezők.

A fellépők és az új szerelmek mellett a táj is hívogató: izgalmas túrák várják a fesztnyaralókat, deszkásoknak extrémsport park, bringásoknak flotta a hegyaljás bicajtúrához, evezéshez hajók a fesztivál kenukikötőjében, lehetőség karaokézni a Jager Bárban, ahol kedvenc stand-up-osaiddal is parolázhatsz.

Felelősségvállalásban a fesztivál a nemzetközi összehasonlításban is élen jár. A Hegy'en idén is folytatódik a környezettudatos szemléletformálás, amelynek számos eleme Rakamaz-Tokajról indult el és vált országos jelentőségű kezdeményezéssé. Ilyen például a ma már országosan bevezetett re:pohár, amely forradalmasította a fesztiválkultúrát, illetve eredményeként jelentősen csökkenthető a szórakozóhelyeken termelődő szemét mennyisége egész Magyarországon.

A sörösdobozokból ékszereket alkotó iparművészek szintén a Hegyalján debütáltak, itt indult az országos gerillakertész mozgalom, és itt alkalmaztak először szürkevizes zuhanyzókat, amelyek jelentősen csökkentették a fesztiválozók által elhasznált víz mennyiségét. Ahogy az elmúlt 12 évben, a Hegy' a fesztiválozókkal együtt idén is mindent megtesz azért, hogy óvja a világörökségi nyaralás helyszínét, hiszen a fenntartható hegyaljázás határon innen és túl is minden hegyaljás közös ügye.

A legtöbb kedvezmény határideje már lejárt, ami a heti- vagy napi belépőket illeti, viszont ha többen mennétek, ez megfontolandó: Haverok Hegy' Bérlet = nyolc fő, egy bérlet kedvezmény. Szedd össze a hegyaljás csapatodat, hiszen egy nyolcfős csapatoknak most 25 százalékkal olcsóbb a buli. Tudod, mennyi sör árát spóroljátok meg így? A Haverok Hegy' Bérletről bővebb infót itt találtok.

A Hegyalja Fesztivál mára egy nagyon komoly és nívós rendezvénnyé nőtte ki magát, iszonyatosan jó programfelhozatallal, Tokaj varázslatos borvidékét pedig aligha lehetne könnyebben bemutatni, mint egy fesztiválcsomaggal július 18-22. között! Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy'en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."