Lyukasóra » Rendezvények

Vetélkedőre hívja a középiskolásokat az UFF

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum egy újfajta vetélkedőt kíván meghonosítani a székelyudvarhelyi középiskolák között.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

heted7suli
Hét héten át tart a vetélkedő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 17., 14:54
0 hozzászólás. 

Kiemelten fontos, hogy a vetélkedő során a résztvevők és a teljes iskolaközösség gazdagodjon a különböző próbák során, legyen szó feltárt dokumentumokról, felkutatott öregdiákokról, közvetlenebbé és hatékonyabbá vált tanár–diák együttműködésről.

A Heted7suli célja, hogy egy-egy iskola különböző osztályaiból, évfolyamairól érkező diákok aktív csapatot alkossanak, akik irányítójukkal (tanárukkal), a próbák határidejét tiszteletben tartva kreatív alkotó- és kutatómunkát végezzenek.

A vetélkedő célterülete Székelyudvarhely, a városban működő tanintézmények, továbbá az internetes tartalomfeltöltéssel gyakorlatilag határtalan, mindenki tájékozódhat, bekapcsolódhat, aki érdeklődést mutat Székelyudvarhely, illetve a város középiskolái iránt.

A Heted7suli egy közel két hónapos vetélkedősorozat Székelyudvarhely középiskolái között, melynek során a tanintézményeket egy 6+1 (hét) főből álló csapat képviseli, azaz hat IX–XII. osztályos diák, illetve egy irányító tanár.

Első lépésben tanintézményenként megalakul a játékban résztvevő 6+1 fős csapat, összeülnek, megbeszélik, ki mivel tud hozzájárulni a verseny sikerességéhez, majd csapatnevet választanak maguknak, illetve bemutatkoznak, beleértve az iskola bemutatását is.

Amint ez megvan, kiközölik a teljesítendő feladatokat, melyeket egy hét leforgása alatt kell teljesítsenek a csapatok.

Példák próbákra: a legrégebbi dokumentum felkutatása az iskolai könyvtárban; egyéves iskolai eseménynaptár elkészítése; olyan házaspár felkutatása, melynek mindkét tagja az iskolában járt; a legszebb osztályterem kialakítása; az iskolájától legtávolabb szakadt egykori diák; iskolai egyenruha elkészítése.

A vetélkedő – nevéből adódóan – hét héten keresztül zajlik majd, minden hét első napján új feladatot kapnak a résztvevők, amit egy héten belül meg kell oldjanak, illetve fel kell töltsenek egy erre a célra létrehozott nyilvános honlapra.

Az értékelés folyamatosan zajlik majd, a szakértőkből, köztiszteletnek örvendő személyekből álló zsűri a próbák lejártával 1-től 10-ig értékeli a feltöltött megoldásokat, melyekből középarányosan számolják ki egy-egy próba után a részeredményt.

A próbák utáni részeredmények összege adja majd a végeredményt, és ennek megfelelően zajlik a díjazás. Természetesen közönségdíjjal is készülnek, amit népszerűség (szavazások) alapján ítélnek oda.

A díjakat egy közösségi eseményen, november végén – a hét hetes időtartam lejártával – adják át a Siculus Ifjúsági Házban.

A vetélkedővel kapcsolatban érdeklődni és jelentkezni az UFF székhelyén, a Kossuth Lajos utca 20. Szám alatt, az uff@uff.ro e-mail címen, illetve a 0266–213371-es telefonszámon lehet szeptember 28-ig.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."