Lyukasóra » Rendezvények

Nem lesz idén diákpolgármesterünk

Másképp forgatja fel a várost azt idei Diáknapok, ígérik a szervezők. Szavazz a legszimpibb csapatra, és ne hagyj ki egy programot sem!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

21. Diáknapok, sajtótájékoztató
A főszervezők felkészültek már a pörgésre. És te? | Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 06., 16:52
0 hozzászólás. 

Az UFF Kossuth utcai székhelyén, a Siculus Ifjúsági Ház bejáratánál színes lufik, plakátok hívják fel a figyelmet: rajtol és alaposan felforgatja a várost május 6-12. között a Székelyudvarhelyi Diáknapok 21. kiadása.

Vass Orsolya, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke, a gimis Boros Avarka és a refis Bálint Előd a szervezők részéről elmondták, eddig sem volt két egyforma Diáknap, de a mostani minden eddiginél másabb lesz. A legnagyobb változás, hogy ezúttal elmarad a diákpolgármester- választás, helyette a legszimpatikusabb csapatra lehet szavazni.

A sulik nem voltak benne a buliban

A tavalyi Diáknapokra csupán négy középiskola csapatai jelentkeztek, a küzdelmek végére belőlük is csak három maradt. A szervezők levonták a konzekvenciát: ami nem megy, nem kell erőltetni. Éppen ezért idén megváltoztatták a benevezési feltételeket, így most baráti társaságok indulhattak a vetélkedőn, nem volt kötelező, hogy a diákok egyazon suli padjait koptassák.

A haditerv sikerült: nyolc, a város összes középiskoláját képviselő diákból álló csapat indul az Udvarhely Legaktívabb Diákcsapatának járó fődíjért, amit szó szerint a nyertesek feneke alá tolnak, hiszen az nem más, mint 15 darab vadonatúj bringa.

21 Diáknapok, bringaA legjobbaknak tehát két kerékkel biztosan több lesz, de jutalomban részesül az is, aki visszaszolgáltatja a tavaly szőrén-szálán elveszett Diáknapos lobogót is. A becsületes zászlóvivő nem büntetést, hanem egy értékes ajándékcsomagot kap. Ezúton is kérik az ismeretlen tettest: tessék előkotorni, és visszavinni a lopott holmit.

A szavazás helyszíne is változik: nem a Patkóban, hanem a nyolc középiskolában felállított szavazópontokon lehet voksolni a kedvenc csapatra. A 12-15 fős csapatok már elkészítették a bemutatkozó kisfilmjüket, aki kíváncsi, meglesheti a Diáknapok honlapján.

Felforgat és felpörget

Az előző kiadásokon sok volt a „pálya szélén bámészkodó" – fogalmazott Vass Orsi, aki megelégedve újságolta, ezúttal sikerült felduzzasztani az aktívan résztvevők számát: a felforgatás kezdetet jelző, május 7-i, keddi flash mob főpróbáján közel 300 diák vett részt.

A Diáknapok kedd délután 3 órakor veszi kezdetét, a figyelemfelkeltő táncos flash mob a Kossuth utcából indul és a Dávid Ferenc téri parkig meg sem áll. A program pörgős, színes, érdekes, lesznek Rendhagyó Tanórák, bulik, koncertek, vetélkedők, kvízjáték, paintball, 21 Diáknapok, vágd zsebre a programotkaraoke, Nap fia, Hold leánya vetélkedő és Boxermaraton is.

A csapatok május 9-én, csütörtökön 15 órakor mutatkoznak be a Városháza téren, a szavazás május 10-én, pénteken, eredményhirdetés pedig május 11-én, szombaton lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."