Lyukasóra » Rendezvények

Dőlt a pénz a gólyáknak

A 2013-as Városi Gólyabállal véget ért az idei szezon: szervezésből jeleskedtek az uffosok, a gólyák melegebb vidékre utaznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Városi Gólyabál Székelyudvarhelyen 2013-ban
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. november 18., 15:33
0 hozzászólás. 

Hogy mekkora jelentősége van a gólyabáloknak a székelyudvarhelyi fiatalok körében, arról nem csak a sulik saját rendezvényei árulkodtak, de a városi gólyabál is, ahol legalább nyolcszáz ember várta 19 órakor, hogy elkezdődjön a helyi döntő.

Ez rövidesen meg is történt, és Szűcs-Olcsváry Gellért műsorvezető néhány számadattal bombázta a tömeget: az itteni középsulis diákok naponta átlagosan 7 lej zsebpénzt költenek, ami évente mintegy 7 és fél millió lejes kiadás jelent a teljes diákságot alapul véve.

Nem rögtönzött, szöveges matekfeladat várt a nyolc középiskola színesbe öltözött kilencedikeseire, hanem még korábban kérdezték őket arról, hogy mire költenék ezt a tetemes összeget. Nem láttuk az őszinteséget csillogni a szemükben, mikor a videón felújításról és sportterekről beszéltek, valamiért úgy érezzük, hogy az összeg jelentős részét hagynák sokkal szívesebben valamelyik központi vendéglátóipari-helyiségben.

Városi Gólyabál Székelyudvarhelyen 2013-ban

Kattints a képre a galériáért

A kötelező videóbetét után a zsűrit is bemutatták, majd egy váratlan fordulattal egy véletlenszerűen kiválasztott pallós lány és predás fiú is az asztalhoz ült – minden iskola egy-egy volt diákját hívták idén zsűrizni, ám ketten nem értek el, őket a helyszínen pótolták, a kiválasztottak nem kis meglepetésére.

Az intro után rögtön egy mini-koncertet is kaptunk, ugyanis a gólyák élőzenére dalolták el az alkalomhoz passzoló Malek Miki-féle gólyadalt [http://www.youtube.com/watch?v=kwgrH69pUx4] – bevezetésnek kiváló volt, ettől már elkezdett tartalmas műsorrá formálódni az este.

Néhány közönségkérdés után az obligát bemutatkozáson is átestünk, ami egész tűrhetőre sikeredett, bár a rímelést mellőző gólyapárok elég furcsán festettek a verselők közt. Az első igazi próba egy állásinterjú volt: itt minden pár kapott egy szerepet (rendőrt, ügyvédet, postást, kéményseprőt, stb.) majd a pár mindkét tagja egy-egy, a frissen megkapott szakmájába vágó kérdést. Az minket is sokkolt, hogy a karbantartónak „készülő" srác létező talicskamárkával promózta magát, sokat dobott a performanszán.

Városi Gólyabál Székelyudvarhelyen 2013-ban

A szituációs játékban idiótábbnál idiótább dolgokat kellett teleshop rendszerben eladniuk a diákoknak: a jó ég tudja kinek kéne valaki más családi fotója, vagy borkánba zárt friss hargitai levegő, de egyik-másik pár határozottan meggyőzött.

Mivel az egész este valamilyen formában a pénzről szólt, a gyűjtögetés is ehhez kapcsolódott: a közönség minden tagjánál volt egy-egy játékpénz, változó címlettel, ezekből kellett a gólyáknak néhány perc alatt a lehető legnagyobb összeget gyűjteniük.

Került egy ügyességi próba is, a fiúknak fogukkal kellett a magasba húzniuk egy kötélre rögzített pénzeszsákot: reméljük senki sem szorult új fogsorra a művelet után, nekünk eléggé fájdalmasnak tűnt.

A záró próba a karaoke volt, ahol Apostoltól Bruno Marsig mindenfélét kellett énekelni, és ez némelyik párnak határozottan jól sikerült, már szinte ki is vettük a füldugót.

Amíg a zsűri dönteni vonult a szervezők jóféle tánccal örvendeztettek, majd drámai pillanatok következtek, eredményhirdetés formájában.

Városi Gólyabál Székelyudvarhelyen 2013-ban

Harmadikok lettek a pirosban feszítő gimisek, második helyen végeztek a lilában virító pedások, míg a dobogót a narancssárga pallósok hódították meg.

Nem csak nekik gratulálunk, de az összes többi gólyapárnak is, hiszen idén lényegesen kisebb volt a különbség az iskolák között, mindegyik pár ügyeskedett valamiben. És, aki melegebb éghajlatra kívánt volna bárkit is a színpadon vetélkedők közül, az elvileg örülhet is, mert a polgármesteri hivataltól egy lubickolós wellness-hétvégét kapott minden pár.

A helyszínt ugyan nem nevezték meg, de a sós dézsában jó meleg van. Jó szórakozást hozzá.

Még többet néznél? Kattints ide a városi gólyabálon készült képgalériáért. Videó is jön hamarosan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."